Παρ΄ολίγο τα χειρότερα σε καταδίωξη ένοπλου στο Κορωπί. “Μπλόκαρε¨ το όπλο κατά την στόχευση των αστυνομικών

Παρ΄ολίγο να συμβούν τα χειρότερα τη νύχτα στο Κορωπί. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ανταποκρινόμενοι σε υπόδειξη της Άμεσης Δράσης έσπευσαν να ελέγξουν δύο άτομα οι κινήσεις των οποίων προκάλεσαν υποψίες σε περίοικους.

Ο άντρας στη θέα των Αστυνομικών, επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και ακολούθησε πεζή καταδίωξη κατά την διάρκεια της οποίας με όπλο που έφερε παράνομα στην κατοχή του, πυροβόλησε δυο φορές κατά των πληρωμάτων της ΔΙΑΣ.

Κατά την προσπάθειά του υπόπτου να πυροβολήσει εκ νέου, προκλήθηκε εμπλοκή στο όπλο και οι αστυνομικοί αξιοποιώντας την …ευκαιρία μπόρεσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Ταυτόχρονα, συνελήφθη και η γυναίκα που συνόδευε τον “πρωταγωνιστή” του ένοπλου επεισοδίου.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν δυο οχήματα -το ένα κλεμμένο- στα οποία επέβαιναν οι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους που όμως πρόλαβαν να διαφύγουν.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι είναι Ρομά και ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για σπείρα που ευθύνεται για τις διαρρήξεις που έγιναν στις τελευταίες ημέρες σε κατοικίες της ευρύτερης περιοχής.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια.