Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία 71χρονης και η απόπειρα ανθρωποκτονίας του 87χρονου συζύγου της στο Χαλάνδρι. Δράστες μητέρα και γιος

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 71χρονης ημεδαπής και η απόπειρα ανθρωποκτονίας του 87χρονου συζύγου της, άμφότεροι ημεδαποί, που διαπράχθηκαν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2012, στο Χαλάνδρι επί της οδού Δήμητρος. -λίγο καιρό μετά τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας στο σπίτι της, στο κέντρο του Γέρακα-

Δράστες είναι μία 50χρονη και ένας 18χρονος (μητέρα και γιός), αλλοδαποί υπήκοοι Ρωσίας. Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες εκείνης της ημέρας, η 71χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τον 87χρονο στο Χαλάνδρι.

Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας, ενώ το θύμα έφερε θλαστικά τραύματα και εκδορές και όπως διαπιστώθηκε ο θάνατος ήταν ασφυκτικός. Ο 87χρονος έφερε πολλαπλές εκδορές και εκχυμώσεις στα άνω και κάτω άκρα.

Από την οικία οι δράστες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και πιστωτικές κάρτες διαφόρων Τραπεζών, από τις οποίες την ίδια μέρα πραγματοποίησαν αναλήψεις διαφόρων χρηματικών ποσών.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι τρία άτομα, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρωσίας, μία 50χρονη που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην οικία των θυμάτων και ο 18χρονος γιος της, καθώς και ένα ακόμα άγνωστο άτομο.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της ανθρωποκτονίας από κοινού και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας, καθώς και φωτογραφίες της 50χρονης και του 18χρονου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) (επ) BEZRUKOVA (ον) Elena του Alevtin, που γεννήθηκε στις 17-7-1964 στη Ρωσία

Β) (επ) MAL’KOV ή MALKOV (ον) Egor του Aleksandrovich και της Elena, που γεννήθηκε στις 24-7-1996 στη Ρωσία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψή τους, καθώς και να διερευνηθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476232 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.