Ανατίναξαν ΑΤΜ στα Γλυκά Νερά με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου και πήραν όλα τα χρήματα

Ληστεία κινηματογραφικής τεχνοτροπίας στις 04:35 με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου (PLOFKRAAK) σε ΑΤΜ της EUROBANK, εντοιχισμένο στην προθήκη του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Χρυσανθέμων 5 στα Γλυκά Νερά Οι δράστες διοχέτευσαν αέριο στο εσωτερικό του ΑΤΜ, προκάλεσαν έκρηξη και κατάφεραν να αποσπάσουν τις κασετίνες που περιείχαν χρήματα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν λάστιχα ποτίσματος και καλώδιο που εκτείνονταν σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από το αυτόματο μηχάνημα.  

 

Η συγκεκριμένη μέθοδος ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με τους δράστες να «πειραματίζονται» σχετικά με την ποσότητα του αερίου προκειμένου να μην καταστρέφουν τα χρήματα, όπως είχε παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις. Οι δράστες στόχευαν απομακρυσμένα ΑΤΜ, σε μεμονωμένα κιόσκια και έξω από καταστήματα.

Συνέδεαν φιάλες υγραερίου με λάστιχο ποτίσματος, το οποίο τοποθετούν μέσα στη σχισμή του ΑΤΜ, ενώ στην άκρη του είναι κολλημένο απογυμνωμένο ηλεκτρικό καλώδιο. Στη συνέχεια ανοίγουν τη στρόφιγγα της μπουκάλας υγραερίου διοχετεύοντας αέριο στο εσωτερικό του ΑΤΜ. Αφήνοντας την ικανή ποσότητα, ενώνουν τις άκρες του καλωδίου που βρίσκονται στη δική τους πλευρά με μία μπαταρία προκαλώντας σπινθήρα, ανάφλεξη και έκρηξη από μέσα προς τα έξω, με αποτέλεσμα οι κασετίνες με τα χρήματα να εκσφενδονίζονται.