Η τοπική κοινωνία του Γέρακα ξεπροβόδισε στην “τελευταία κατοικία του” τον Μανούσο Ριτζάκη

Η τοπική κοινωνία του Γέρακα ξεπροβόδισε το απόγευμα τον Μανούσο Ριτζάκη στην “τελευταία κατοικία” του.  Λίγο νωρίτερα, στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, περισσότερα από 500 άτομα έσπευσαν να αποδώσουν στον 59χρονο συμπολίτη τους το “στερνό αντίο” και να συλλυπηθούν τους οικείους του στη δοκιμασία της αναπάντεχης απώλειας του  που βιώνουν από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Η κηδεία του Μανούσου έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με πολλούς αστυνομικούς με πολιτική και ένστολη περιβολή εντός και εκτός εκκλησίας –σε απόσταση 15 μέτρων υπήρχε λεωφορείο “κλούβα” της ΕΛΑΣ με αστυνομικούς να επιτηρούν την περιοχή- δεδομένου ότι στην νεκρώσιμη λειτουργία παραβρέθηκε με χειροπέδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο υπό στενή επιτήρηση ο γιος του θανόντος, προφυλακισμένος για τη δολοφονία του 21χρονου Θόδωρου Γαλαζούλα, τον Μάιο του 2016.

Τον Μανούσο Ριτζάκη αποχαιρέτισε στην εκκλησία με σύντομο λόγο, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης, κ. Κ. Παπαγεωργίου εξαίροντας την πολυετή προσφορά του στον συλλογικό φορέα της πόλης .

Στην νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης, κ. Α. Ζούτσος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων Σχολείων του Γέρακα καθώς και συγγενείς και φίλοι του από τον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά Κρήτης.

Οι έρευνες εξιχνίασης της δολοφονίας

Αναφορικά με τις έρευνες εξιχνίασης της δολοφονίας του Μανούσου Ριτζάκη, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για “βεντέτα” συνδεόμενη ευθέως με τη δολοφονία που διέπραξε –και ομολόγησε- ο γιος του θανόντος.

Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή έχει αποκλειστεί και προς την κατεύθυνση αυτή, οι έχοντες την ευθύνη των ερευνών ανακρίνουν άτομα για τα οποία εκτιμούν/πιθανολογούν ότι πρέπει “να έχουν γνώση” και με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή στην προσχεδιασμένη εκτέλεση του Μ.Ρ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του “Ν”  οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι ότι ο δολοφόνος του 59χρονου Μανούσου “διεκπεραίωσε συμβόλαιο θανάτου” και πρέπει να είναι ο ίδιος που τον παρακολουθούσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν το “τελικό χτύπημα”.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες της δολοφονίας συμμετέχουν έμπειρα στελέχη της ΕΛΑΣ με αρκετές επιτυχίες στην εξιχνίαση προγενέστερων εγκλημάτων και παρ΄ όλες τις δυσκολίες και “ιδιαιτερότητες” που παρουσιάζει η όλη υπόθεση, ελπίζουν ότι αργά-γρήγορα θα βρουν “την άκρη του νήματος” αρκεί -όπως λένε- “ο κύκλος του αίματος σ΄αυτή την ιστορία να έχει κλείσει, εδώ…”