Δολοφονία 32χρονης εφοριακού: πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη του 58χρονου κατηγορούμενου

Σε δύο χαρτοπετσέτες οι οποίες ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης εφοριακού, και οι οποίες ήταν κοντά στο σημείο της δολοφονίας στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, βρέθηκε το βιολογικό υλικό του 58χρονου κατηγορούμενου για τον φόνο της 32χρονης.

Αυτό έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής κατά την παρουσίαση της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας της γυναίκας, ενώ σημειώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, που είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη, είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017.

Όπως αναφέρθηκε, ο κατηγορούμενος φεύγοντας από το κοιμητήριο, πηδώντας από τη μάντρα πέταξε το μαχαίρι και τη ματωμένη του μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, καθώς και την τσάντα του θύματος, για την οποία επέστρεψε αργότερα και την έκαψε.

Στη συνέχεια ο 58χρονος πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο της άτυχης γυναίκας, έναντι 20 ευρώ, όπου εντοπίστηκε και το στίγμα του.

Η εικόνα του έχει καταγραφεί από βιντεοκάμερα του καταστήματος.

Η ταυτότητα του δράστη

Ο 58χρονος, αρμενικής καταγωγής, Εμμανουήλ Γ. Εσ. είναι κάτοικος Νέας Ιωνίας και είχε αλλεπάλληλες φορές οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.

Ειδικότερα, κατηγορήθηκε τα τελεταία χρόνια για υποθέσεις διακίνησης 11 κιλών χασίς, για κλοπές και ληστείες του δρόμου και πρόσφατα υπήρχε αναζήτησή του για διαρρήξεις σε αυτοκίνητα του Αμαρουσίου, της Νέας Ιωνίας και αλλού.

Ηταν κρατούμενος στις φυλακές Χαλκίδας. Μάλιστα σε σωματικό έλεγχό του από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στη Χαλκίδας είχε βρεθεί στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης.

Κοντονής: Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη δεν αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου

Διευκρινήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αποφυλακίστηκε ο 58χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Ο κ. Κοντονής, αναφέρει σε δήλωσή του:

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών.

Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη.

Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ.»

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο 58χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, είχε ήδη εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και θα αποφυλακιζόταν ούτως ή άλλως σύμφωνα με την νομοθεσία.

Έτσι, δεν χρειάστηκε να κάνει χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου ο οποίος προβλέπει ότι για να αποφυλακιστεί κάποιος πρέπει να έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής.