Κολύμβηση για όλους τάζει ο Δήμος Παιανίας, κολύμβηση για λίγους δείχνουν οι αριθμοί!

Υπάρχει ένας αστικός μύθος που αναφέρει ότι σε παλαιότερη εποχή, αν και η σημερινή δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου, υπήρχαν πολιτικοί που έταζαν ακόμα και θάλασσα σε περιοχές ημιορεινές και ορεινές ως δείγμα ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα αρκεί να υφαρπάξουν την ψήφο.

Κάτι παραπλήσιο συμβαίνει εκτός από τη κεντρική πολιτική σκηνή και στο μικρόκοσμο του Δήμου Παιανίας.

Γιώργος Αλάνης

Η διοίκηση του Δήμου μέσα στην αγωνία της να δικαιολογήσει έστω και εν μέρει τα αδικαιολόγητα μεταχειρίζεται κάθε λογής δράση μόνο και μόνο για να “σηκώσει σκόνη”. Φυσικά όταν κάτσει η σκόνη και επανέλθουμε στην ζοφερή πραγματικότητα μαθαίνουμε ότι ακόμα και η σκόνη που σηκώθηκε είναι από …χρυσό μιας και επί της ουσίας το ταμείο του Δήμου θα την χρυσοπληρώσει.

Τις παραπάνω χρυσόσκονες, τις βλέπουμε και στην τελευταία απόφαση του ΠΑΟΔΗΠ (Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Παιανίας) η οποία, μάλιστα, αναρτάται και κοινοποιείται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογηθεί όχι μόνο το μηδέν αλλά σε αυτή τη περίπτωση το … κάτω του μηδενός!

Βέβαια δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση όσων δηλώσουν συμμετοχή και ξαφνικά μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει. Οπότε το μείζον είναι να δούμε τι λέει αυτό το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα με τον ιδιαίτερα διακριτικό τίτλο, «Κολύμβηση για όλους» .

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και ανατέθηκε κατά τη συνήθη τακτική της διοίκησης του Δήμου με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, παρόλο που είναι όπως αναφέρει σε ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΦΑΣΗ, και συνεπώς δεν δικαιολογεί το επείγον της ανάθεσης, ο Δήμος Παιανίας θα δώσει με 17,856 € (με ΦΠΑ) δηλαδή 14,400 € χωρίς ΦΠΑ για ένα πρόγραμμα χρήσης κολυμβητικής πισίνας για μάξιμουμ 12 ενήλικες και 60 παιδιά ηλικίας 4-17 ετών.

Δηλαδή 72 άτομα (το μέγιστο) για περίοδο 6μήνου και μάλιστα σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες κοστολογήθηκαν με 14,400 €.

Δηλαδή το μοναδιαίο κόστος του προγράμματος ούτε λίγο ούτε πολύ θα είναι 200€ το κάθε άτομο για όλη τη περίοδο του εξαμήνου. Φυσικά υπάρχει και συνέχεια, μιας και όσοι τελικά κάνουν χρήση του προγράμματος θα κληθούν να πληρώσουν και επιπρόσθετα χρήματα.

Οι ενήλικες θα κληθούν να πληρώνουν 20€ /μήνα ο καθένας δηλαδή 120€ το εξάμηνο και οι ανήλικοι 50€ το τρίμηνο ο καθένας δηλαδή 100 € το εξάμηνο.

Φυσικά κάνοντας το άθροισμα θα διαπιστώσουμε ότι το καθαρό έσοδο (χωρίς ΦΠΑ) του ανάδοχου για τα 72 άτομα για το εξάμηνο του προγράμματος θα είναι: 14,400 + 12 ενήλικες Χ 120 + 60 ανήλικοι Χ 100 = €20.400

Φυσικά και τα προαναφερόμενα είναι πρωτοφανή και δημιουργούν πολύ άσχημες εντυπώσεις και περίεργες διαδρομές. Διότι, σαφώς και ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης είναι σε σωστό δρόμο αλλά με αυτά τα κόστη, τελικά φθάνουμε να φέρνουμε θάλασσα και λιμάνι στο βουνό.

Περί Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Παιανίας

Και μιας και έγινε αναφορά σε θάλασσα και νερό, γίναμε όλοι μάρτυρες των βιβλικών καταστροφών στη Μάνδρα Αττικής. Η απώλεια τόσων ψυχών και οι απίστευτες καταστροφές προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις και πανελλαδικά αλλά και τοπικά στο Δήμο Μάνδρας.

Οι σκηνές βίας στις συνεδριάσεις του εκεί Δημοτικού συμβουλίου ήταν χαρακτηριστικές. Αλήθεια, στο Δήμο Παιανίας πόσο πιθανό είναι να γίνουμε μάρτυρες αντίστοιχων γεγονότων; Σαφώς και δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με τα φυσικά φαινόμενα αλλά μπορεί κάλλιστα να κάνει ό,τι προβλέπεται για να προστατεύσει ψυχές και περιουσίες.

Στα τελευταία δημοτικά συμβούλια στο Δήμο Παιανίας έχει αναφερθεί σε όλους τους τόνους το πρόβλημα με τη Πολιτική Προστασία του Δήμου Παιανίας. Η παρούσα διοίκηση όταν ανέλαβε το Σεπτέμβρη του 2014 είχε πάνω από 20 άτομα δύναμη.

Σήμερα, η Πολιτική προστασία της Παιανίας σύμφωνα με όσα είναι γνωστά σε εμάς, και προκαλούμε να μας διαψεύσουν εγγράφως με ονόματα και στοιχεία, έχει 1 άτομο καθημερινά στη βάση της και σύμφωνα με το Δήμαρχο κ Στάμου, μερικές προφορικές επιβεβαιώσεις από πρώην μέλη της ομάδας ότι αν συμβεί κάτι, θα σπεύσουν να συνδράμουν.

Εκκρεμεί εξάλλου και η απάντηση της διοίκησης στο ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ Ισίδωρου Μάδη όπως την εξέφρασε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου όπου τον Αύγουστο του 2017 προσελήφθη μια κυρία στη Πολιτική προστασία του Δήμου Παιανίας όντας άνω των 65 ετών και μάλιστα κατά 4 μήνες.

Γίνεται σαφές ότι το πρόβλημα είναι οξύτατο και σε συνδυασμό με τις συνεχείς προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για ακραία καιρικά φαινόμενα, η αίσθηση των πολιτών είναι ότι βαδίζουμε στο έλεος του Θεού.

Η ειλικρινής ευχή του γράφοντος είναι να διαψευστεί με ονόματα και στοιχεία από τη διοίκηση του Δήμου Παιανίας και τίποτα των προαναφερομένων να μην είναι υπαρκτό για το καλό και την ασφάλεια ΟΛΩΝ μας.