Με παρέμβαση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη δόθηκε λύση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της Ανθούσας

Χρήστος Σπίρτζης

Η προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη στη διοίκηση του ΟΑΣΑ, έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας του Δήμου Παλλήνης που προκάλεσε η διακοπή διέλευσης του λεωφορείου της γραμμής 301 από την οδό Αιγίου περιοχής Πηγάδια. 

Η διακοπή διέλευσης του λεωφορείου από την συγκεκριμένη περιοχή έγινε στις 23 Ιουνίου 2017 με απαίτηση των εποπτών κίνησης και των οδηγών του αμαξοστασίου Ανθούσας, εξ αιτίας τροχαίου ατυχήματος που προκλήθηκε από την στενότητα που παρουσιάζει ο δρόμος σε συγκεκριμένα σημεία του.

Η απόφαση του Οργανισμού προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις μεγάλου αριθμού κατοίκων της πόλης με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 200 πολιτών στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας και την επίδοση σχετικού ψηφίσματος.

Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας συνεχίστηκαν να εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους και προς αρκετές κατευθύνσεις συμπεριλαμβανομένου του ΟΑΣΑ πλην, όμως, αποτέλεσμα δεν προέκυπτε παρ΄όλες τις θετικές διαβεβαιώσεις και τα μηνύματα εφησυχασμού ότι η επαναδρομολόγηση της διαδρομής “ήταν θέμα χρόνου”.

Η καθυστέρηση επίλυσης του θέματος ανάγκασε αντιπροσωπεία των κατοίκων να ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών η οποία και εκδηλώθηκε σε άμεσο χρόνο.

Ο κ. Χρ. Σπίρτζης ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να επιληφθεί σε τρέχοντα χρόνο του θέματος και υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών, να συμπεριληφθεί στην επανασχεδίαση της διαδρομής η συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν» προερχόμενες από τον ΟΑΣΑ, αναμένεται σύντομα σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού και εντός των αμέσως προσεχών ημερών η επανεμφάνιση στην οδό Αιγίου του λεωφορείου της γραμμής 301 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των κατοίκων που διαμένει στην περιοχή και εξυπηρετείται συγκοινωνιακά από τη γραμμή 301 είναι συνταξιούχοι και δεν διαθέτουν ίδιο μέσο για τις μετακινήσεις τους.