Όνειρο ήταν & πάει, η άνοδος του Α.Ο Παλλήνης! Έχασε από τον Εθνικό 3-0 που μαζί με τη Νίκη Αιγινίου ανέβηκαν Α1

Όνειρο ήταν και πάει..! Δεν άντεξαν την πίεση, λύγισαν από το άγχος αλλά και από την ανωτερότητα του Εθνικού Πειραιώς οι αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Παλλήνης και …στάθμευσαν στη τρίτη θέση της βαθμολογίας, μένοντας εκτός …νυμφώνος! Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος της Παλλήνης έφτασε ως τη βρύση, νερό δεν ήπιε, μάλλον, ίσως, η τρίτη φορά στην επόμενη αγωνιστική περίοδο να είναι σε καλύτερη κατάσταση η ομάδα, κυρίως να διαθέτει επάρκεια εφεδρειών στον πάγκο –που δεν την είχε εφέτος…– και βλέπουμε! Δυστυχώς, η πόλη της Παλλήνης αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, έχασε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να απολαύσει την ομάδα σε αγώνες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και φυσικά το συναρπαστικό αυτό άθλημα τη δυνατότητα να διευρύνει τους φίλους του κυρίως στις μικρές ηλικίες. 

 

Ας είναι, γεμάτη η ιστορία του αθλητισμού από τέτοιες αποτυχίες, υπάρχει η συνέχεια και υπό προϋποθέσεις θα έρθουν οι μεγάλες επιτυχίες. Απαιτείται διοικητικό συμβούλιο με όρεξη να “τρέξει”, να προσελκύσει “πηγές” που θα υποστηρίξουν, επί το σαφέστερο, να συνδράμουν στην οικονομική αυτονομία του Συλλόγου, να προσδιορίσει και πιθανώς να αναδιατάξει στόχους και προοπτικές, να διεκδικήσει με επιμονή από το Δήμο Παλλήνης καλύτερη, σαφέστερη και αποτελεσματικότερη κατανόηση και αντιληπτικότητα -εν ονόματι της τοπικής κοινωνίας και των περίπου 200 οικογενειών που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Σύλλογο – και έτσι να ξεκινήσει τη νέα αθλητική περίοδο.

Επιστροφή στα πεπραγμένα της αγωνιστικής ημέρας. Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του, ο Α.Ο. Παλλήνης αντιμετώπισε ό,τι ακριβώς περίμεναν προπονητής, παίκτες και φίλαθλοι. Μια ιδιαίτερα καλά μονταρισμένη ομάδα, με έμπειρους παίκτες και καλή οργάνωση που διψούσε μετά σειρά πολλών-πολλών ετών (από το 1989) επιστροφή στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Τα κατάφερε και το άξιζε.

Η ομάδα της Παλλήνης ήθελε στον αγώνα αυτό, μόνο νίκη και μάλιστα με 3-0 σετ, άντε με 3-1. Ασφαλώς και ήταν υπέρμετρα υψηλός ο στόχος, αλλά, όπως όλοι καλά γνωρίζουν και ενίοτε νοιώθουν από “πρώτο χέρι”, η ελπίδα …πεθαίνει τελευταία και βέβαια εκ του αποτελέσματος, πέθανε!

Τα δύο πρώτα σετ, το 2-0 δηλαδή, ήταν τελικά μια σχετικά εύκολη υπόθεση για τον Εθνικό Πειραιώς. Τα καρφώματα πήγαιναν κι έρχονταν, τα χτυπήματα σε πρώτο χρόνο έφερναν αποτέλεσμα, είχαν, τέλος πάντων, κυριαρχία στο παιχνίδι. Στο τρίτο σετ και δεδομένου ότι είχε κατοχυρωθεί η πρωτιά και η άνοδος, οι παίκτες του κατά ένα τρόπο χαλάρωσαν και ο προπονητής τους Σάκης Ψάρρας που τυχαίνει να συγκαταλέγεται στα μεγάλα ονόματα του ελληνικού βόλεϊ -έπαιζε ως και πέρυσι- πέτυχε να τους αφυπνίσει και να τους δείξει τον ….ίσιο δρόμο, τη νίκη με 3-0. Όπερ και εγένετο.

Συγκινητική η προσπάθεια των παικτών του ΑΟ Παλλήνης στο 3ο σετ, έδωσαν όσες δυνάμεις διέθεταν, πάλεψαν, πρέπει να σημειωθεί ότι έγιναν λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν, αποχώρησαν με το βάρος της ήττας, όμως τους αξίζει κάθε έπαινος για ό,τι πέτυχαν σε όλη αγωνιστική περίοδο συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τουρνουά ανόδου στο “Ζηρίνειο” Γυμναστήριο της Κηφισιάς, όπου και πήραν την πρόκριση για τους τελικούς της Λαμίας.

 

Δοθείσης αφορμής, μήπως η Ομοσπονδία πρέπει να αναθεωρήσει τον πυρήνα οργάνωσης των τουρνουά ανόδου; Ανακηρύσσεται μια ομάδα πρωταθλήτρια σε όμιλο της Α2, οι έμπειροι επιτελείς της γνωρίζουν καλά πόσο επίπονο είναι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και αναγκάζεται στην συνέχεια να μπει στην περιπέτεια δύο συνεχόμενων διοργανώσεων για να επιτύχει άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Περισσότερο σαν τιμωριτική διαδικασία φαντάζει η όλη σύλληψη των δύο συνεχών διοργανώσεων και λιγότερο ως διαδικασία ανάδειξης των καλύτερων ομάδων.

Ας ξανασκεφθούν το όλο ζήτημα, έχουν τρόπους και ιδέες να το αποσυμπιέσουν και χωρίς να “αφυδατώσουν” τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν μια τόσο σοβαρή και ενδιαφέρουσα διαδικασία, καταλήξουν σε επιλογές που θα απέχουν από τα βασανιστήρια δύο αλλεπάλληλων διοργανώσεων.

Τα σετ: 16-25, 20-25, 23-25

Α.Ο. Παλλήνης (Αλεξανδρόπουλος): Μήττας 2 (2/4 επ., 38% υπ – 00% άριστες), Μπιλλίρης 12 (12/19 επ., 59% υπ – 45%), Κουλοχέρης 2 (2/4 επ.), Αριστόπουλος 11 (11/26 επ., 67% υπ. – 40% άριστες), Χριστοφίδης 2 (2/3 επ.), Ρούσης, Μπούρας –λ (53% υπ – 24% άριστες) / Αντωνάκης 2 (1/2 επ., 1 άσο), Τσικάτος 4 (4/14 επ.), Κοντοδήμας 2 (2/4 επ.).

Εθνικός Πειραιώς  (Ψάρρας)

Μαντέκας 12 (10/17 επ., 2 μπλοκ, 67% υπ. – 44% άριστες), Τουρνάκης 7 (4/5 επ., 3 μπλοκ), Καρακίτσος 1 (1/1 επ.), Μπάσης 6 (6/15 επ.), Δεληπρίμης 13 (11/19 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 25% άριστες), Παπαδόπουλος 15 (12/19 επ., 3 μπλοκ), Βολουδάκης –λ (67% υπ. – 29% άριστες) / Δημητούλης, Πέρεθ.

Πήγασος Πολίχνης – ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου 0-3

Η Νίκη Αιγινίου επικράτησε με 3-0 του Πήγασου Πολίχνης στο τελευταίο παιχνίδι του Ειδικού τουρνουά ανόδου που φιλοξενήθηκε στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και πανηγύρισε την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα του Αιγινίου μετά τη νίκη του Εθνικού επί της Παλλήνης στο πρώτο ματς της ημέρας ήταν σίγουρα δεύτερη, ωστόσο σφράγισε την επιτυχία της με μια ακόμη νίκη, παίρνοντας και την άτυπη ρεβάνς για την ήττα που είχε γνωρίσει την περασμένη εβδομάδα από τον Πήγασο στο Ειδικό τουρνουά του Β’ ομίλου στα Γιάννενα.

«Τέλος καλό όλα καλά σε μια πραγματικά δύσκολη χρονιά, όπου αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, χωρίς ποτέ να τα δημοσιοποιήσουμε. Κι είμαι πραγματικά χαρούθμενος και περήφανος που η Νίκη Αιγινίου θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας πανηγυρίσει και τις δύο φορές την άνοδο με εμένα προπονητή», είπε ο τεχνικός της ομάδας της Πιερίας Θανάσης Στράντζαλης και συνέχισε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου τον Γιάννη Πόραβο και τη Βίκυ Νεντή που μας βοήθησε το τελευταίο διάστημα, στον φυσιοθεραπευτή μας Αλέξανδρο Παπαγεωργίου και στη διοίκηση γιατί πίστεψαν στο όνειρο μας. Η Νίκη είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικά της παιδιά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της ομάδας».

Τα σετ: 21-25, 18-25, 23-25

Πήγασος (Κουτουνίδης) Κομητούδης 1 (1/2 επ.), Παράσογλου 10 (10/18 επ., 44% υπ. – 31% άριστες), Γκούγκουρας 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ), Αντύπας 5 (3/15 επ., 1 άσο 78% υπ. – 56% άριστες), Κουκουμάκας 4 (4/5 επ., 1 μπλοκ), Χρηστινίδης 2 (2/11 επ., 55% υπ. – 45% άριστες), Γκιούγκης –λ (17% υπ. – 17% άριστες) / Τζιάβρας –λ (91% υπ. – 55% άριστες), Παπαπαναγιώτου 5 (5/16 επ.), Χρηστάκος 1 (1/1 επ.), Φωτιάδης 1 (1/2 επ.), Ποχάνης, Καϊλής 4 (4/6 επ.), Σταυρίδης.

Νίκη Αιγινίου (Στράντζαλης) Παπαλεξίου 8 (6/12 επ., 2 μπλοκ), Μαυροβουνιώτης 10 (9/21 επ., 1 μπλοκ, 88% υπ. – 69% άριστες), Δημητριάδης 3 (3/6 επ.), Κόκκινος 6 (6/16 επ., 52% υπ. – 37% άριστες), Βουλκίδης 10 (3/9 επ., 3 άσοι, 4 μπλοκ), Μήλης 15 (14/25 επ., 1 μπλοκ), Αντωνιάδης –λ (82% υπ. – 82% άριστες) / Γκιτέρσος, Μουράτης, Γκορίδης, Αντωνίου, Ιμβριώτης.

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ο οποίος βρέθηκε στη Λαμία και τις τρεις ημέρες των αγώνων, έκανε την απονομή του Κυπέλλου στον πρωταθλητή Εθνικό, αλλά και των μεταλλίων στους αθλητές των ομάδων.