Τρίτη σε σειρά κατάταξης, η Αθλητική Ένωση Μεσογείων “Ο Παλληνεύς”!

Είκοσι χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας συμπληρώνει εφέτος η Αθλητική Ένωση Μεσογείων Αμεινίας “Ο Παλληνεύς”.

Με αφετηρία εμφάνισης στο αθλητικό στερέωμα του στίβου το 1996, ο “Αμεινίας” πέτυχε να συγκαταλέγεται, σήμερα, στους τρεις καλύτερους σωματειακούς φορείς της χώρας, με το μεγαλύτερο αριθμό αθλητών (550) και την υψηλότερη θέση στην κατάταξη όλων των αθλημάτων!

Σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ, η Αθλητική Ένωση Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς» κατατάχθηκε από το σύνολο των 312 Σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στα αγωνίσματα Στίβου, στην τρίτη θέση από την 295η θέση που βρισκότανε στο πρώτο έτος λειτουργίας της!

Σήμερα, οι άνθρωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου, εν είδει απολογισμού, κάλεσαν τους δημοσιογράφους στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης, στο Γέρακα και ενώπιον του Δημάρχου Δήμου Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσου και του β΄Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγιώτη Δημάκου, παρουσίασαν το χρονικό της εικοσάχρονης διαδρομής, προσδιόρισαν τη “φιλοσοφία” που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του Σωματείου, αναφέρθηκαν στην διαρκή προσπάθεια τους να βρίσκονται κοντά στους αθλητές μέσα από συνδυασμένες δράσεις με φορείς της τοπικής κοινωνίας, ανέπτυξαν το όραμά τους για στενή συνεργασία με τα Σχολεία για τον εντοπισμό ταλαντούχων αθλητών και φυσικά, παρουσίασαν, τα αγωνιστικά επιτεύγματα των αθλητών του Συλλόγου εντός και εκτός Ελλάδας.

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης, κ. Αθ. Ζούτσος στην αθλητική διαδρομή του “Αμεινία” τη χαρακτήρισε ως απόλυτα επιτυχημένη, τονίζοντας με έμφαση, ότι “οι επιδόσεις του στους στίβους εντός και εκτός χώρας έχουν πρωταθλητική στόφα και εύλογα” -είπε- “αποτελεί για το Δήμο και τους Δημότες άξιο πρεσβευτή.”

Στην εορταστική, απολογιστική εκδήλωση του Συλλόγου, εκτός των μελών του Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο του, κ. Νίκο Δαμασκηνό, (διακρίνεται με το Δήμαρχο κ. Αθ. Ζούτσο) του Αρχιπροπονητή κ. Δημ. Δαμασκηνού -αναφέρθηκε με διεξοδικό τρόπο και με υποστήριξη προτζέκτορα στις επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου- συμμετείχαν, ο β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ.Παναγιώτης Δημάκος και δύο αθλητές του “Αμεινία”.

Οι εκδηλώσεις για την συμπλήρωση εικοσαετίας από την ίδρυση του Συλλόγου, ολοκληρώνονται με τη γιορτή που θα γίνει το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης (Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας), με μία σειρά επιμέρους παρουσιάσεων και βραβεύσεων των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών του “Αμεινία”.

Ορισμένες, άξιες λόγου επισημάνσεις για την εικοσάχρονη διαδρομή της Αθλητικής Ένωσης Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς»

Ο “Αμεινίας” δέχθηκε μέχρι σήμερα στους κόλπους του, πάνω από 10.000 αθλητές. Πολλοί από αυτούς διακρίθηκαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, εκπροσωπώντας όχι μόνο το σύλλογο αλλά και την εθνική μας ομάδα, σε αντίστοιχους διεθνείς αγώνες.

Ο «Αμεινίας ο Παλληνεύς» είναι από τα ελάχιστα σωματεία στην Ελλάδα που παρέχει ιατρική κάλυψη, σε όλους τους αθλητές, με ειδικό φυσικοθεραπευτή και αθλητίατρο (ορθοπεδικός-χειρουργός), παρέχοντας όλες τις απαραίτητες θεραπείες που αφορούν στους πιθανούς αθλητικούς τραυματισμούς χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Η προπονητική ομάδα του «Αμεινία», με αρχιπροπονητή τον κ. Δημήτρη Δαμασκηνό, (διακρίνεται στην παρακάτω φωτογραφία) καθημερινά προπονεί αλλά και διαπαιδαγωγεί, κάθε αθλητή ξεχωριστά αλλά συγχρόνως και ομαδικά, διαθέτοντας άρτια υλικοτεχνική υποδομή για όλα τα αγωνίσματα του στίβου καθώς και κλειστό γυμναστήριο με όργανα γυμναστικής και ελεύθερα βάρη.

Οι επιδόσεις του ‘Αμεινία”

Το 2012 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) απένειμε στον “Αμεινία” Ειδική Τιμητική Διάκριση για την ουσιαστική προσφορά του στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στον στίβο και στην κοινωνία.

2011: Συγκαταλέγεται στα πρώτα 20 Σωματεία της χώρας, στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.

2012: Κατατάσσεται στη 13η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.

2013: “Κλειδώνει” τη 12η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ. Παράλληλα: στέφεται πρωταθλητής Σύλλογος 2013 στην κατηγορία «Παίδων – Κορασίδων» και γίνεται ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας αυτής.

2014: Ο “Αμεινίας ο Παλληνεύς” κατατάσσεται στην 8η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ. Παράλληλα, αναδεικνύεται πρωταθλητής σύλλογος στην κατηγορία «Νεανίδων/ Αγώνων σε Ανώμαλο Δρόμο» και πρωταθλητής σύλλογος 2014 στην κατηγορία «Παμπαίδων –Παγκορασίδων».

2015: Καταλαμβάνει την 8η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ. Παράλληλα, είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας «Νεανίδων/ Αγώνων σε Ανώμαλο Δρόμο».

Επίσης:

Πρωταθλητής σύλλογος στην κατηγορία «Νεανίδων/ Αγώνων σε Ανώμαλο Δρόμο» – Εκπρόσωπος της Ελλάδας για το 2016, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας αυτής.
Πρωταθλητής σύλλογος 2015 στην κατηγορία «Νεανίδων/ Στίβου» – Εκπρόσωπος της Ελλάδας για το 2016 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας «Νεανίδων/ Στίβου».
Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας «Νεανίδων/ Στίβου».

2016: Ο Σύλλογος καταλαμβάνει την 3η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Πρόεδρος, Νικόλαος Δαμασκηνός, Αντιπρόεδρος, Ευστράτιος Αληγιάννης,Γενικός Γραμματέας, Ιωάννης Παπαϊωάννου, Ταμίας, Γεώργιος Μαστοράκης, Έφορος, Νικόλαος Τσαλαπάτης και Μέλη, Μενέλαος Νικολαΐδης, Μαρία Δαμασκηνού, Ευάγγελος Σταματίου και Χαράλαμπος Μάργαρης.

Αρχιπροπονητής ο Δημήτρης Δαμασκηνός, προπονητής στα τμήματα δρόμων, αλμάτων ρίψεων & συνθέτων.