Τσάμπιονς Λιγκ: ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα, ώρα 20:00

Ράζβαν Λουτσέσκου

«Θεμέλια» πρόκρισης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα επιχειρήσει να βάλει ο ΠΑΟΚ από τον αποψινό πρώτο αγώνα με αντίπαλο τη Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα (ώρα έναρξης 20.00).

Απαντες στις τάξεις του ΠΑΟΚ αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά έχουν την πίστη πως μπορούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα πρόκρισης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε χθες τις συντεταγμένες βάσει των οποίων θα πρέπει να πορευτεί η ομάδα του για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα: «Θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα και τη διαφορά θα την κάνουν οι λεπτομέρειες. Η Σπαρτάκ είναι μία ομάδα με συνοχή, οργανωμένη, ειδικά όταν δεν έχει την μπάλα. Προσπαθεί να πιέσει ψηλά. Θα χρειαστεί να έχουμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και να μη δώσουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο. Είναι μία ομάδα με εμπειρία, που ασκεί πίεση στον αντίπαλο και δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρους».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πέλκας τόνισε: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από όσο ήμασταν στα παιχνίδια με τη Βασιλεία. Οσο προχωράς στη διοργάνωση το επίπεδο ανεβαίνει. Το παιχνίδι με τη Σπαρτάκ Μόσχας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και πρέπει να είμαστε εμείς που θα δώσουμε περισσότερη βάση σε αυτές».

Ο Λουτσέσκου προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την ενδεκάδα που προτίμησε και στη ρεβάνς με τη Βασιλεία στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ». Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Κρέσπο στη θέση του τραυματία Αντελίνο Βιεϊρίνια, στο κέντρο της άμυνας οι Βαρέλα και Χατσερίδης, ενώ ο Λέο Μάτος θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι Κάνιας και Μαουρίσιο θα κινούνται σε ρόλο αμυντικών μέσων, ο Πέλκας θα είναι ο επιτελικός μέσος, δεξί εξτρέμ ο Λημνιός, αριστερό ο Ομάρ Ελ Καντουρί και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Ο Λουτσέσκου άφησε εκτός αποστολής τον ανέτοιμο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, τον –εκτός λίστας– Γιάννη Μυστακίδη αλλά και τους Χάρη Χαρίση και Λάζαρο Λάμπρου για λόγους τακτικής.