Από τα 48 γήπεδα ποδοσφαίρου της Ανατολικής Αττικής μόνο τα 8 έχουν άδεια λειτουργίας…!

Το απόλυτο αδιέξοδο στις αθλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Αττική προκαλεί η εφαρμογή του νόμου 4049/2012.

Από τα 48 γήπεδα ποδοσφαίρου μόνο τα 8 έχουν πιστοποιηθεί μέχρι και σήμερα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους Δήμους και τα επιμέρους σωματεία.

Αν δεν υπάρξει σε σύντομο χρονικό διάστημα νομοθετική ρύθμιση το πρόβλημα θα εκτραχυνθεί και οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν.
Το ζητούμενο του νόμου θα μπορούσε να αποτελεί μέρος θεατρικού μονόπρακτου του Ιονέσκο αφού το κράτος του σήμερα εμφανίζεται να τιμωρεί το κράτος του “χθες”.

Με λίγα και απλά λόγια: μέχρι και πρόσφατα κτίζονταν γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΟΣΚ. Κτίζονταν αυθαίρετα χωρίς να τηρείται το μίνιμουμ των προδιαγραφών που απαιτείται από οποιοδήποτε ιδιώτη-κατασκευαστή. Όταν αυτό συνειδητοποιήθηκε από την κεντρική διοίκηση, ζητήθηκε από τους Δήμους της χώρας -προς τους οποίους, στο μεταξύ, μεταβιβάστηκαν οι κατά τόπους αθλητικές εγκαταστάσεις- να νομιμοποιήσουν τις αυθαιρεσίες.

Οι Δήμοι ζήτησαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τις μελέτες και τα κατασκευαστικά σχέδια των αθλητικών εγκαταστάσεών τους για να δρομολογήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες και με έκπληξη άκουσαν ότι δεν βρίσκονται στα αρχεία τους…! Έτσι, αναγκάστηκαν για να αποφύγουν την ….”δαμόκλεια σπάθη” του νόμου, να ξεκινήσουν από τις διαδικασίες που απαιτούνται για να αναγερθεί μία αθλητική εγκατάσταση (!) και με τα πολλά να προκύψει ο δείκτης στατικής επάρκειας του χώρου.

Δεδομένου του γραφειοκρατικού λαβύρινθου που χαρακτηρίζει τις διαδικασίες αυτές αποδείχθηκε ότι ο χρόνος νομιμοποίησης των αυθαιρέτων αθλητικών εγκαταστάσεων (31/08/2014) δεν ήταν επαρκής.

Ενώπιον αυτού του αδιεξόδου, σωστά ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσος απευθύνθηκε εγγράφως στον πρωθυπουργό ζητώντας της παρέμβασή του.