Τοξοβολία: Τρία ασημένια και ένα χάλκινο για την Ελλάδα, στα ομαδικά του “Marathon European Youth Cup”

Με τα ομαδικά αγωνίσματα στο Ολυμπιακό και το Σύνθετο τόξο συνεχίστηκε, σήμερα, Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων, το “Marathon European Youth Cup 2017”.  Με τις Εθνικές μας ομάδες να κατακτούν τρία ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, στο Πρωτάθλημα το οποίο φιλοξενείται στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Μάκρης και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας και τον Δήμο Μαραθώνα. 

 

Την καλύτερη παρουσία από ελληνικής πλευράς είχε η ομάδα του Σύνθετου τόξου Νέων Ανδρών με τους Δημήτρη Λαμπράκη, Φαίδωνα-Μιχαήλ Νούση, Γιάννη Ζαντιώτη-Χατζούδα. Μετά από μία σπουδαία εμφάνιση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό επικρατώντας της Ιταλίας με 214-213. Εκεί αντιμετώπισε τη Σουηδία αλλά ηττήθηκε με 221-210 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση και πήρε το ασημένιο. Τρίτη ήταν η Ιταλία.

Στο Σύνθετο τόξο Εφήβων η Ελλάδα με τους Παντελή Αναστασιάδη, Δημήτρη-Κωνσταντίνο Δρακιώτης, Γιάννης Βαββάς) έχασε από τη Βρετανία με 224-213 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Δεύτερη θέση και στο σύνθετο τόξο Νεανίδων όπου Ελένη Ευσταθίου, Ιωάννα Μανιάτη, Αλεξάνδρα Ζαϊμίδη ηττήθηκαν από την Ιταλία με 207-174 και πήραν το ασημένιο.

Στο Σύνθετο τόξο Νέων Γυναικών η Ελλάδα με τις Δήμητρα-Μαρία Μπίσια, Κωνσταντίνα Κονιδάρη, Στυλιανή-Ευαγγελία Κωστάκου αποκλείστηκε από την Ιταλία με 211-171 στον ημιτελικό και κατέλαβε την τρίτη θέση. Πρώτη ήταν η Τουρκία και δεύτερη η Ιταλία.

Στο Ολυμπιακό τόξο Νέων Ανδρών η Εθνική με τους Γιώργο Μπρουτζάκη, Γιάννη Γιόβα, Παναγιώτη Κατσαΐτη ηττήθηκε από τη Γερμανία (6-0) στη φάση 1/4. Πρώτη ήταν η Τουρκία και ακολούθησαν Ιταλία και Ρωσία. Στο Ολυμπιακό τόξο Νέων Γυναικών η ομάδα μας με τις Στυλιανή-Αντιγόνη Αναστασιάδη, Αναστασία Δράκου, Φοίβη Συναδινού αποκλείστηκε από τη Γερμανία με 6-2 στη φάση 1/4. Πρώτη τριάδα Ρωσία, Γαλλία, Τουρκία.

Στο Ολυμπιακό τόξο Εφήβων η Ελλάδα με τους Φίλιππο Αρβανιτίδη-Λυκόκα, Σπύρο Καλογερόπουλο, Αριστείδη Σπατάλα γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 5-3 στη φάση 1/4. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ρωσία και τη δεύτερη η Βουλγαρία. Τρίτη ήταν η Γαλλία.
Στο Ολυμπιακό τόξο Νεανίδων η Εθνική με τις Ευαγγελία Αυγερινάκη, Αναστασία Κατσαΐτη, Λήδα Νάνου αποκλείστηκε από τη Γερμανία με 6-2 στη φάση 1/4. Πρώτη ήταν η Γερμανία και δεύτερη η Ιταλία. Τρίτη τερμάτισε η Ρωσία.

Χορηγοί – υποστηρικτές του “Marathon European Youth Cup 2017” είναι: ο Δήμος Μαραθώνος, η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Τουρισμού, η alcatel enjoy.now, τα Coffee Island, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, το Ίδρυμα Δημ. & Λίλης Σταυροπούλου, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα, η Performance 22.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 με τους τελικούς στα ατομικά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.