Το υπό κατάρτιση Ν/Σ για τη Χωρική & Πολεοδομική Νομοθεσία στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Πατούλη & αρμόδιου υφυπουργού

Τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δ. Οικονόμου.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Θ. Κατσιγιάννης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥ∆ΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος συζητήθηκαν και οι προτάσεις της Περιφέρειας για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων κατατέθηκαν προτάσεις για ρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικά πολεοδομικά ζητήματα και θα διευκολυνθούν οι πολίτες. Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση για νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων περιβαλλοντικών πολιτικών όπως είναι τα πράσινα σημεία. Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν στην επίσπευση διαδικασιών για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο Υφυπουργός κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι οι διατάξεις του νομοσχέδιου το οποίο καταρτίζεται θα κινηθούν προς την κατεύθυνση και των προτάσεων της Περιφέρειας ενώ στη συνέχεια πρότεινε να υπάρξει στενή συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου σε θέματα που σχετίζονται με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και την αναθεώρηση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε συμφωνήθηκε και η σύσταση Ομάδας Εργασίας μέσω της οποίας θα μπορούν να λαμβάνονται ταχύτερες αποφάσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό και επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση και τη διάθεση να συνεργαστεί στενά με το αρμόδιο Υπουργείο για να μπουν σε μια νέα τροχιά θέματα που αφορούν χωροταξικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.