Την προηγούμενη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ειδικότερα τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) μέμφεται το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του ίδιου φορέα για τρία καινούργια συμπιεστικά μηχανήματα τύπου TANA GX320 τα οποία ενώ αγοράστηκαν το καλοκαίρι του 2010, ουδέποτε λειτούργησαν»
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «οι διαπιστώσεις αυτές επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά το ζήτημα της μη ορθολογικής και αναποτελεσματικής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος εκ μέρους της προηγούμενης διοίκησης του Συνδέσμου» και καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι
«η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έχει δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει η πλήρης αξιοποίηση όλων των μηχανημάτων.»
Η αντίδραση του κ. Γ. Σγουρού
Απαντώντας, ο πρώην Περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννης Σγουρός, τονίζει ότι «η ανακοίνωση ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας» και σε ότι αφορά την ουσία της καταγγελίας διατυπώνει την άποψη ότι «το ποια μηχανήματα χρησιμοποιούνται στις εργασίες της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων και πόσο, κρίνεται από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και όχι από τις εκάστοτε διοικήσεις.»
Ολοκληρώνοντας την απάντηση του, ο πρ. Περιφερειάρχης Αττικής, διερωτάται «όταν στη συνεδρίαση ενός οργάνου παρίστανται δύο τακτικά μέλη επί συνόλου επτά, υπάρχει απαρτία, ναι ή όχι;».