Π. Μερτύρης προς Δήμαρχο Παλλήνης: “να ζητήσετε συγνώμη από τους δημότες…”

Να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες του Δήμου Παλλήνης για τη ψευδή δήλωση του, “το έργο της αποχέτευσης θα έχει δημοπρατηθεί ως το τέλος του 2017” καλεί με μακροσκελή δήλωση του, το Δήμαρχο Παλλήνης κ. Α. Ζούτσο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Παναγιώτης Μερτύρης.

Στη δήλωση, παρατίθεται το αναρτημένο στο διαδίκτυο video στο περιεχόμενο του οποίου περιλαμβάνεται η σχετική δέσμευση του κ. Δημάρχου με την επισήμανση εκ μέρους του κ. Π. Μερτύρη, ότι ο κ. Α.Ζούτσος ήξερε ότι μια τέτοια εξέλιξη για συγκεκριμένους λόγους -τους οποίους παραθέτει με σαφήνεια- ήταν ανέφικτη.

Αναφερόμενος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην εξέλιξη του έργου της αποχέτευσης, εκφράζει τις επιφυλάξεις του ως προς το χρόνο εκκίνησης των εργασιών του επικαλούμενος τη χρονική διάρκεια που απαιτήθηκε στο έργο αποχέτευσης των Δήμων Κρωπίας-Παιανίας μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κρωπίας και της μειοδότριας κατασκευαστικής εταιρείας.

Ο κ. Π. Μερτύρης καλεί τον κ. Α. Ζούτσο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη και αλήθεια και “να πάψει να παραπληροφορεί τους πολίτες” σε ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό και εξαιρετικά επείγον.

Ακολουθεί η δήλωση του επικεφαλής της μείζονοας αντιπολίτευσης, κ. Π. Μερτύρη

Ναι, λοιπόν, κ. Δήμαρχε, το έργο της αποχέτευσης δεν δημοπρατήθηκε εντός του 2017.

“Με τους συνδημότες μου, όλους, ανεξαιρέτως, μοιράζομαι την έγνοια και την αγάπη προς την ενιαία πόλη μας.

Τα κοινά μας αυτά αισθήματα, μου επιτρέπουν να θέσω υπόψη τους, ορισμένες επισημάνσεις και κάποιους προβληματισμούς μου.

Ο κ. Δήμαρχος μας είχε πει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Οκτωβρίου 2017 για το ζήτημα της αποχέτευσης τα εξής: «…το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του έτους και επειδή κάποιοι θα πουν, ποιού έτους, τους λέω, εντός του 2017.» (δείτε το σχετικό video της ομιλίας του κ. Α.Ζούτσου https://youtu.be/NSd_1q9baFc )

Δεν θέλω να μεμψιμοιρήσω γιατί πέρασαν 5 ημέρες από τη λήξη του 2017 και δεν προέκυψε η δημοπράτηση, θέλω όμως να πω ότι δεν είπα εκείνο βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφεύγοντας να χαλάσω το κλίμα της χαράς που έβγαζε ο θριαμβευτικός, στομφώδης λόγος του.

Κύριε Δήμαρχε γιατί μας δουλεύετε, γιατί επιμένετε να παραπληροφορείτε τους πολίτες;

Πως μπορεί να δημοπρατηθεί ένα έργο αυτής της εμβέλειας αν προηγούμενα δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης; (ΕΣΠΑ 204-2020).

Το ξέρατε καλά κι όμως το αποκρύψατε γιατί με αυτή την κρυψίνοια και όχι μόνο, επιλέξατε να διοικείτε το Δήμο.

Η πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής προς τους Δήμους (Κρωπίας, Μαραθώνος, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Μαρκοπούλου) που διεκδικούν αποχετευτικά δίκτυα προκειμένου ως «δυνητικοί δικαιούχοι» να υποβάλουν τις Προτάσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα και χρηματοδότηση, δημοσιοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2017.

Δηλαδή ένα μήνα μετά την πομπώδη δήλωση σας για δημοπράτηση του έργου!

Δυστυχώς, ξέρετε και τη συνέχεια, ή μάλλον τους ρυθμούς εξέλιξης που θα έχει το έργο της αποχέτευσης στο δικό μας Δήμο και αποφεύγετε να τη θέσετε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ότι δηλαδή κάνετε περίπου 8,50 χρόνια που διοικείτε το Δήμο. Απόκρυψη, μισές αλήθειες, παρασκήνιο, παραπληροφόρηση, «μη μιλάτε μη το μάθει ο εχθρός…!» δηλαδή, το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης της παράταξης της πλειοψηφίας.

Και επειδή δεν θέλετε να πείτε την αλήθεια, να την πούμε εμείς!

Η επεξεργασία των προτάσεων των 6 Δήμων από τη Διαχειριστική Αρχή στην καλύτερη περίπτωση και με εξοικονόμηση χρόνου, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τον Απρίλιο του 2018.

Αυτός είναι κατά μέσο όρο ο χρόνος επεξεργασίας/ελέγχου των προτάσεων για ένταξη στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020. Οι περιπτώσεις των Δήμων Λαυρεωτικής και Παιανίας το επιβεβαιώνουν.

Η πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής για υποβολή προτάσεων για έργα αποχέτευσης, δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουνίου 2017 και η ένταξη τους έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Τρεις μήνες μετά.

Κι ερχόμαστε τώρα στο χρόνο δημοπράτησης του έργου αποχέτευσης στο Δήμο μας.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις, η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει 40 – 60 ημέρες μετά τον Απρίλιο. Δηλαδή, Ιούνιο ή Ιούλιο 2018. Ο χρόνος δεν είναι μεγάλος. Μεγάλη όμως θα είναι η διαδικασία μέχρι την ημέρα που θα υπογραφεί το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου από την μειοδότρια εταιρεία.

Δείτε τι συνέβη με το Δήμο Κρωπίας για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης Κορωπίου-Παιανίας, όπως ακριβώς παρουσιάζεται από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Δημ. Κιούση.

«Η δημοπράτηση του έργου διενεργήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 και η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2011.

Προκλήθηκε σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου λόγω της εκδίκασης 43 προσφυγών που κατατέθηκαν τόσο στο Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και στο ΣτΕ τόσο από συμμετέχοντες στη δημοπρασία όσο και από κατοίκους της περιοχής των αγωγών διάθεσης.

Λόγω των παραπάνω καθυστερήσεων, το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου υπογράφτηκε στις 25 Ιουλίου 2013.»

Συμπέρασμα: τρία χρόνια μετά τη δημοπράτηση του έργου, ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο αποχέτευσης Κορωπίου-Παιανίας!

Με ξεκάθαρες κουβέντες και με αίσθημα ευθύνης, δηλώνω ότι το έργο της αποχέτευσης θα ήθελα αν είναι δυνατό, να γίνει, σήμερα, αύριο, σε λίγους μήνες και δεν μ΄ ενδιαφέρει αν θα το αξιοποιήσει πολιτικά και προεκλογικά ο κ. Α. Ζούτσος στην προσπάθεια του, τα 12,50 χρόνια της διοίκησης του το 2019 να γίνουν 17,50.

Το έργο το θέλω όσο το θέλει και το χρειάζεται ο κάθε συνδημότης μου. Είναι έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας και αυτό μας αξίζει όλους!

Δεν ανέχομαι όμως στο όνομα αυτού του μεγάλου έργου, τις μισές αλήθειες, τη δολιότητα στις τακτικές, τις αλαζονικές συμπεριφορές, τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, το ψέμα προς τον πολίτη.

Στη δική μου αλήθεια και στη δική μου ευθύνη, δεν έχουν θέση συμπεριφορές υποτίμησης και παραπληροφόρησης του συμπολίτη μου και ειλικρινά θλίβομαι για το αυτοδιοικητικό ήθος ενός ανθρώπου που τιμήθηκε από τους συμπολίτες του με το αξίωμα του Δημάρχου επί τρεις θητείες.

Ναι, λοιπόν, κ. Δήμαρχε, το έργο της αποχέτευσης δεν δημοπρατήθηκε εντός του 2017.

Οφείλετε μία συγνώμη προς τους δημότες, το ελάχιστο που σας μένει να κάνετε…