ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα ημιτελές χειρόγραφο του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Dr. Seuss αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 από τον εκδοτικό οίκο Random House, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.
Όπως εξήγησε ο οίκος, ο Αντριου Τζόινερ ανέλαβε να ολοκληρώσει το κείμενο και την εικονογράφηση που διατηρεί μεν το ύφος του Dr. Seuss, αλλά διαθέτει και δικά του στοιχεία.
Το βιβλίο έχει τίτλο «Το μουσείο αλόγων του Dr. Seuss» και περιλαμβάνει έργα με άλογα διά χειρός Πάμπλο Πικάσο και Τζάκσον Πόλοκ, μεταξύ άλλων.
Από τις σελίδες του θα παρελασουν κάποιοι από τους αγαπημένους ήρωες του συγγραφέα, όπως ο Καλικάντζαρος (the Grinch) και ο «Γάτος με το Καπέλο» (που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη).
Ο Dr. Seuss, του οποίου το αληθινό όνομα ήταν Τέοντορ Γκάιζελ, πέθανε το 1991. Μια μετά θάνατον έκδοση που είχε τον τίτλο «Τι κατοικίδιο να πάρω» εκδόθηκε το 2015 και μπήκε αμέσως στη λίστα με τα ευπώλητα.
Γεννημένος στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, ο Αμερικανός συγγραφέας (στην φωτογραφία) ήταν γιος ιδιοκτήτη ζυθοποιίας που έκλεισε λόγω της ποτοαπαγόρευσης. Εγινε γνωστός για τη συγγραφή, αλλά και την εικονογράφηση σπουδαίων παιδικών βιβλίων που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα βιβλία του πούλησαν περισσότερα από 600 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 20 γλώσσες έως την ημέρα του θανάτου του.
Ο Γκάιζελ υιοθέτησε το ψευδώνυμο Dr. Seuss όσο ακόμα φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο. Εφυγε από το πανεπιστήμιο το 1927 για να ξεκινήσει καριέρα εικονογράφου και καρτουνίστα για το Vanity Fair και το Life, μεταξύ άλλων.
Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στο τμήμα κινηματογράφου του αμερικανικού στρατού, όπου έκανε την παραγωγή σε διάφορες μικρού μήκους ταινίες, με πιo σημαντικό το φιλμ «Design for Death», που το 1947 βραβεύθηκε με Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.
Αμέσως μετά τον πόλεμο, επικεντρώθηκε στη συγγραφή παιδικών βιβλίων.
Πολλά από τα 60 και πλέον βιβλία του μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση, κάποια έγιναν ταινίες αλλά και μιουζικαλ στο Μπρόντγουεϊ.