Αιφνίδια παραίτηση του Γιάννη Σμέρου από το Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. δίχως να κατονομάζει τους λόγους της απόφασης του

Την παραίτηση του από το αξίωμα του αντιπροέδρου στο Δ.Σ. του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α) ανακοίνωσε με επιστολή του ο κ. Γιάννης Σμέρος, ακριβώς δύο χρόνια από την ημέρα που με προσωπική πρόταση του Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργου Πατούλη εκλέχθηκε στη θέση του εν λόγω φορέα υποστηριζόμενος από την πλειοψηφία των προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία αιρετών -Δημάρχων και Δημ. Συμβούλων-.  

Η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη είχε προκαλέσει τότε την έντονη αντίδραση του πρ. Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού με ιδιαίτερα μάλιστα αιχμηρές δηλώσεις, δεδομένου ότι ο κ. Γ. Σμέρος είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του, Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ανατολική Αττική.

Ο κ. Γιάννης Σμέρος, λίγους μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στον ΕΔΣΝΑ επίλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του κ. Γ. Σγουρού και έκτοτε έως και σήμερα στηρίζει με την ψήφο του τις εισηγήσεις του κ. Γ. Πατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην επιστολή του ο κ. Γ. Σμέρος δεν διευκρινίζει τους λόγους που των ώθησαν σε παραίτηση από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., εκτιμάται όμως ότι οδηγήθηκε στην απόφαση του αυτή εξ αιτίας της πρόσφατης της πρόσφατης νέας αντίδρασης του κ. Γ. Σγουρού ο οποίος από κοινού με μεγάλο αριθμό αιρετών και μη στελεχών του συνδυασμού του, με επιστολή τους προς τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ κ. Ν. Ανδρουλάκη εξέθεσαν την όλη υπόθεση σε σχέση με τους Γιάννη Σμέρο και Βασίλη Γιαννακόπουλο, ζητώντας του να προχωρήσει «σε άμεσες ενέργειες.»

Η επιστολή παραίτησης του κ. Γιάννη Σμέρου

“Με ιδιαίτερη συγκίνηση, στα τέλη του 2021 υπέβαλλα την παραίτηση μου από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, στην οποία είχα εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία από Δημάρχους, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας μου στον συγκεκριμένο φορέα, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κατέθεσα προτάσεις, που έγιναν δεκτές για τη βελτίωση της λειτουργίας του Συνδέσμου, προς όφελος των κατοίκων και των Δήμων της Αττικής.

Στην πορεία αυτή είχα την ευκαιρία να συμβάλλω σε πεδία σχετικά με την επιστημονική μου κατάρτιση ως Χημικός Μηχανικός, αλλά και να αποκτήσω μια πολύ ουσιαστική εμπειρία και γνώση για τον αγώνα που απαιτείται προκειμένου να βελτιώνεται καθημερινά η διαχείριση των απορριμμάτων, που κατά τη γνώμη μου αποτελεί την νούμερο ένα πρόκληση για την Αττική.

Αφού ευχαριστήσω την Διοίκηση για την συνεργασία που είχαμε και την αποδοχή των προτάσεων μου, όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου φορέα.

Άνθρωποι που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα από κοινού με τους εργαζομένους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων για να έχουμε το καλύτερο δυνατό επίπεδο διαβίωσης και για να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Για αυτό, επιλέγω να κοινοποιήσω μία από τις σημαντικότερες στιγμές της θητείας μου, όταν βρέθηκα στο πλάι των εργαζομένων του φορέα μαζί με τον Πρόεδρο του σωματείου τους, κατά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.”

Γιάννης Σμέρος
Χημικός Μηχανικός MSc
Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής