Η Λυρική Σκηνή τιμά με ευρηματικό τρόπο την Μαρία Κάλλας

maria_kallas
maria_kallas

Με μια σειρά μουσικών δρωμένων στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την επέτειο των 36 χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας που συμπληρώνονται την επόμενη ημέρα.

Στους δρόμους της Αθήνας, της πόλης όπου μεγάλωσε η αείμνηστη ντίβα, θα ακουστούν διάσημες άριες τις οποίες η ίδια “σημάδεψε” με την ερμηνεία της από τους καλλιτέχνες του λυρικού θεάτρου στο οποίο η Κάλλας έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας της.
Στο πλαίσιο αυτό και από ώρα 18.00 και μετά, οι σολίστ Δήμητρα Θεοδοσίου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Ελενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Μητσοπούλου, Τζούλια Σουγλάκου, οι πιανίστες και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Μύρωνα Μιχαηλίδη θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες “Τραβιάτα”, “Μποέμ”, “Τόσκα”, “Μαντάμα Μπατερφλάι”, “Μάκμπεθ”, “Ριγκολέτο”, “Ο Κουρέας της Σεβίλης”, “Τροβατόρε”, “Ο Σικελικός Εσπερινός” κ.α.
Οι σταθμοί του μουσικού περιπάτου είναι το Μουσείο της Ακρόπολης, οι σκάλες του Ηρωδείου, η Πλατεία Αγίων Ασωμάτων, η Πλατεία Κοτζιά και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η διοργάνωση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και τις πέντε μικρές συναυλίες μετακινούμενο από την μία στην άλλη με τα πόδια.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.