Σύντομη παράταση στην υποβολή αντιρρήσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αντίρρησης στους αναρτημένους δασικούς χάρτες ανακοινώσε ότι θα δώσει με νομοθετική ρύθμιση το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαρτίου 2017 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος. Η διάρκεια της παράτασης, αναμένεται να αποφασιστεί και να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ίσως και σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2017.  

Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει σε νομοτεχνικές διορθώσεις και σε ρυθμίσεις προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο πολίτης για τα πρόδηλα λάθη που έκανε η Διοίκηση (εκ παραδρομής παραλείψεις αποτύπωσης μιας αγροτικής έκτασης ως δασικής, οι λανθασμένες απεικονίσεις αγροτικής έκτασης ως δασικής κ.ά.).

Επίσης, όπως επεσήμανε, ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) με θέμα « Δασικοί Χάρτες: προβλήματα και προτάσεις αντιμετώπισης τους», δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της αγροτικής γης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι “οι δασικοί χάρτες ανέδειξαν προβλήματα που επί πολλά χρόνια έμπαιναν κάτω από το χαλί.”