Την Παρασκευή, οι πρώτοι ψεκασμοί στους Δήμους Ανατολικής Αττικής

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για την περίοδο μετάδοσης του έτους 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και την Τεχνική Επιτροπή Παραλαβής και Παρακολούθησης του έργου σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Το έργο περιλαμβάνει δειγματοληψίες προνυμφών των κουνουπιών βάσει της χαρτογράφησης των περιοχών και αξιολόγηση των ευρημάτων αυτών και την 1η επίγεια εφαρμογή καταπολέμησης των κουνουπιών στις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (φυσικά συστήματα) της Ανατολικής Αττικής, καθώς και στις περιοχές περιαστικά όλων των δήμων της Π.Ε Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον διαγωνισμό, με τις επιστημονικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και με βιοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από τις 14 Απριλίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα των επίγειων εφαρμογών έχουν πραγματοποιηθεί ψεκασμοί περιαστικά όλων των δήμων της Ανατολικής Αττικής και στα φυσικά συστήματα της περιοχής.

Στους Δήμους της ευρύτερης περιοχής μας οι πρώτοι ψεκασμοί θα γίνουν την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015. Ειδικότερα: στους δήμους Παλλήνης, Σπάτων – Αρτέμιδος, Ραφήνας – Πικερμίου, Παιανίας, Κρωπίας και Μαρκοπούλου.