Η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί την ΕΡΤ για την οδηγία να μην προβληθούν πλάνα από το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία

Τους ιθύνοντες της ΕΡΤ καλεί το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να δώσουν εξηγήσεις για το σημείωμα «εντολή» να «θαφτούν» τα επίμαχα πλάνα από το φαγοπότι Μητσοτάκη.  

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ομόφωνα το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ καλεί τον Γενικό διευθυντή Ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη και τον Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών, Γιάννη Τρουπή, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν. 

Η επίμαχη φωτογραφία από το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία

Θεόδωρος Λιβάνιος: αυθεντικό το σημείωμα λογοκρισίας στην ΕΡΤ

Ο αρμόδιος υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι ήταν πραγματικό το σημείωμα, αλλά  «πρόκειται για προβοκάτσια.»

“Κάποιος ανόητος, κακόβουλος, προβοκάτορας το κόλλησε και κάποιος καλοθελητής το έβγαλε φωτογραφία,” ισχυρίστηκε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν κάνει «σοβαρή αντιπολίτευση» επειδή «ζητά από την κυβέρνηση να απολογηθεί για ένα ανώνυμο χαρτί το οποίο στην πράξη δεν ίσχυσε».

Ο αρμόδιος υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι το χαρτί με τις εντολές λογοκρισίας «διαψεύστηκε στην πράξη» και ότι η ΕΡΤ πρόβαλε την είδηση μαζί με δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα Θεόδωρος Λιβάνιος επέμεινε πως η σημερινή δημόσια τηλεόραση είναι «εντελώς διαφορετική» και πως επί ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε θα έπαιζε» η είδηση.

Οι απόψεις των βουλευτών του Σύριζα

«Η ντιρεκτίβα της συγκάλυψης δεν έλεγε να μην παίξουν πλάνα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία αλλά να μην παίξουν πλάνα από την παρουσία του πρωθυπουργού στην βεράντα Στεφανάδη», αναφέρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σημειώνουν:

«Τέτοια πλάνα λοιπόν δεν έπαιξαν κάτι που αποδεικνύει πως η διοικητική ιεραρχία της ΕΡΤ φρόντισε το φιρμάνι να εφαρμοστεί πλήρως. Πλάνα του πρωθυπουργού από το κορωνογλέντι δεν είχαμε ούτε το Σάββατο, ούτε και την Κυριακή.

Σημειώνεται πως η ΕΡΤ είχε στείλει δικό της συνεργείο στην Ικαρία. Αλήθεια η ΕΡΤ έχει δικά της πλάνα από το κορωνογλέντι; Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες που έχουν γίνει για αυτές τις πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές ΥΕΝΕΔ».