Ένας ακόμη ιστορικός εκδοτικός όμιλος, η ¨Πήγασος Α.Ε.” ενώπιον της δικαιοσύνης για δανειοδοτήσεις 160 εκατ. €

Την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του κ. Γ. Μπόμπολα και στελεχών τριών τραπεζών για διανειοδοτήσεις συνολικού ύψους 160 εκατ. € του εκδοτικού ομίλου, “Πήγασος Α.Ε.” (εφημερίδες: ΕΘΝΟΣ, Ημερησία) παρήγγειλε η οικονομική εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις και αν εξυπηρετούνταν στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με την παραγγελία που βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας κ. Ηλία Ζαγοραίου προκειμένου να την χρεώσει για εκτέλεση, περισσότερα από είκοσι τραπεζικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της AlphaBank και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων, εμφανίζονται ως υπόλογα για το κακούργημα της απιστίας, από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η οικονομική ζημία που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα δάνεια που χορηγήθηκαν το 2006 και την περίοδο 2013-2014.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένωνΗ γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής η οποία θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με τις πιστώτριες τράπεζες και κάθε άλλο εμπλεκόμενο προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες «διάσωσης» των εφημερίδων και των άλλων μέσων του Ομίλου.

Την επιτροπή απαρτίζουν, οι Γιάννης Σαραντάκος, Γιώργος Γάτος, Κατερίνα Ροβά, Εφη Καραγιώργου και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εφημερίδων ‘Εθνος και Ημερησία.