Με σταθερή πρόοδο εξελίσσονται οι εργασίες επέκτασης της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά

Σταθερά και πλέον χωρίς χρονοτριβές, εξελίσσονται οι εργασίες επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.  Ο Μετροπόντικας βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες στην περιοχή “Μανιάτικα” και οσονούπω ξεκινάει προς το λιμάνι και το κέντρο της πόλης και σε ότι αφορά τις εργασίες των 3 πρώτων σταθμών, επιταχύνονται για να είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν ντο 2019. 

 

Αναλυτικά η εξέλιξη των εργασιών:

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής υποσταθμού της ΔΕΗ και τοιχίων Πρόσβασης 2. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του κλιμακοστασίου 5, κατασκευής απολήξεων και απόληξης υποσταθμού ΔΕΗ, καθώς και αποξήλωσης στηθαίου στην ανατολική πλευρά.

Στο Φρέαρ Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης.

Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στο Φρέαρ Πισιδίας, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες παράκαμψης δικτύου ΟΤΕ.

• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Στον κυρίως σταθμό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες χρωματισμών στο επίπεδο -2 της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων καθώς και στο επίπεδο -4 των σιδηροτροχιών του κυρίως Σταθμού. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εποξειδικών βαφών στα κλιμακοστάσια κινδύνου Νο 5 και Νο 6 καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης κυλιόμενων κλιμάκων.
Στο Φρέαρ Τζαβέλλα, έχουν ολοκληρωθεί οι διερευνητικές τομές για τα δίκτυα Ο.Κ.Ω. καθώς και οι εργασίες παράκαμψης δικτύου ΕΥΔΑΠ.

• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνιμης επένδυσης θόλου και σκυροδέτησης κλίνης ΤΒΜ.

• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής πασσάλων πρόσβασης 3.

• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στον κυρίως σταθμό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοιχοποιίας στον μηχανολογικό όροφο.

Στο βόρειο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, με πρόοδο Α΄ φάσης 23,5/45μ.μ και Β΄ φάσης 20,5/45μ.μ

Στο νότιο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, με πρόοδο Α΄ φάσης 22/45μ.μ και Β΄ φάσης 17,5/45μ.μ

Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ., σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγανώσεων και τοποθέτησης οπλισμών μόνιμης επένδυσης ανάστροφου τόξου. Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 68,5 %.

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!