Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Τέσσερις προφυλακιστέοι. Άλλοι 18 απολογούνται σήμερα

Με τις απολογίες άλλων 18 κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν ήδη οδηγηθεί από το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνεχίζονται οι για δεύτερη ημέρα οι διαδικασίες για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού. Έως τώρα έχουν απολογηθεί 16 κατηγορούμενοι εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ανάμεσα τους και ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος. Ο απολογίες των 18 φερόμενων ως εμπλεκομένων στο κύκλωμα αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα.

Μεταξύ των προφυλακιστέων είναι και ο Τούρκος υπήκοος, με καταγωγή από την Συρία, που θεωρείται ως αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης, που αποδίδεται στον γνωστό ενεχυροδανειστή.

Ο Τούρκος υπήκοος φέρεται να αρνείται πως είχε παράνομη δράση και μάλιστα σε ρόλο συντονιστικό, όπως του καταλογίζεται, και να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα του ενεχυροδανειστή και μάλιστα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Αρνείται οποιαδήποτε γνώση περί κυκλώματος και πως εκτελούσε μόνο εντολές του αφεντικού του, «φωτογραφίζοντας» ως υπεύθυνο τον γνωστό τηλεοπτικό ενεχυροδανειστή.

Επίσης προσωρινή κράτηση αποφασίστηκε για τον πρώτο του εξάδελφο του Τούρκου προφυλακισθέντα, ο οποίος κατά την δικογραφία είχε ψηλή θέση στην ιεραρχία της οργάνωσης, έναν εκ των θεωρούμενων «συνοδών» χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία και έναν από τους αποκαλούμενους «γυρολόγους», πρόσωπο που μάζευε χρυσό μέσω αγνώστων συναλλαγών.

Οι υπόλοιποι 12 από την χθεσινή ομάδα, αφέθηκαν ελεύθεροι χθες με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι απολογηθέντες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ.