Σε σημερινή συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου στον Ρ/Σ Real Fm 97,8 έγινε γνωστό ότι στις προτεραιότητες του είναι και η αναμόρφωση του “Κώδικα Αυτοδιοίκησης” προκειμένου -όπως τόνισε- “να μπει τέλος στην πολυνομία και να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες και οι ίδιοι οι άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι – Περιφερειάρχες και αντίστοιχοι Σύμβουλοι, ποιες είναι οι αρμοδιότητες και τι ακριβώς έχουν να κάνουν”.
Αναφερόμενος στην “ανασυγκρότηση” της Δημόσιας Διοίκησης, εκτίμησε για το νέο θεσμό των «Υπηρεσιακών Γενικών Γραμματέων» στα Υπουργεία, ότι θα έχουν επιλεγεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ “μέχρι τέλος του χρόνου”.
Υπογράμμισε, τέλος, για το θέμα που ανέκυψε με τους επιπλέον 9.000 συμβασιούχους, πως πρόκειται για “υπέρβαση βαρβάτη”, αλλά η Κυβέρνηση θα τηρήσει τη νομιμότητα, οι άνθρωποι που προσλήφθηκαν δεν πρόκειται να εκδιωχθούν, “η δουλειά τους θα ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθούν οι συμβάσεις τους, ό,τι λέει ο νόμος”.