Για να γίνουν τα λαχανικά τουρσί, απαιτείται μιας μορφής ζύμωση για να ενισχυθεί ο οργανισμός μας με τα πολύτιμα προβιοτικά συστατικά.
Πρόκειται για λεγόμενα “καλά” βακτήρια που εποικίζουν το έντερο και συμβάλουν στην υγεία και την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας.
Πώς βελτιώνουν τη λειτουργία του οργανισμού μας, τα λαχανικά τουρσί;
Εξασφαλίζουν καλύτερη λειτουργία του εντέρου, βελτιώνουν τα προβλήματα πέψης, το φούσκωμα και τα αέρια, δυναμώνουν το ανοσοποιητικό, συντελούν στην καλύτερη όψη της επιδερμίδας ακόμη και σε απώλεια βάρους.
Ο βασικός λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά με λίγη ποσότητα τουρσί, είναι ότι τα “καλά” βακτήρια δρουν στο έντερο το οποίο και είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανοσοποιητικού μας συστήματος.