Πρόσκαιρη αύξηση πωλήσεων στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων και στα πρατήρια καυσίμων της περιοχής μας

Περίπου 40% αυξήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο όγκος των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ της περιοχής καθώς από το Σάββατο 27 Ιουνίου οι καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευθούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η εκτίμηση προέρχεται από κορυφαίο στέλεχος αλυσίδας σούπερ μάρκετ που αντιπροσωπεύεται στην περιοχή της Ανθούσας παράλληλα με την επισήμανση ότι η ανοδική τάση δεν αναμένεται να έχει σταθερή συνέχεια.

Μεγάλη ζήτηση υπήρξε σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια και γάλα εβαπορέ, με συνέπεια να παρατηρηθούν στα ράφια των καταστημάτων ελλείψεις για κάποιες ώρες, οι οποίες αποδίδονται όχι σε ανεπάρκεια αγαθών, αλλά στην αδυναμία του μηχανισμού –αποθήκες και μεταφορές– να ανεφοδιάσει γρήγορα τα καταστήματα.

Αύξηση κυμαινόμενη από 30% ως και 40% καταγράφηκε και στις πωλήσεις των πρατηρίων καυσίμων της περιοχής μας. Η ροή κατανάλωσης αποκαταστάθηκε χθες Τρίτη και από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου, η συχνότητα εμφάνισης αυτοκινήτων στα πρατήρια για εφοδιασμό επανήλθε στους ρυθμούς πριν το κλείσιμο των τραπεζών.

Μεγάλα τα προβλήματα στα τοπικά καταστήματα

Τα μεγάλα προβλήματα καταγράφονται στα τοπικά καταστήματα. Η κατανάλωση έχει υποχωρήσει τα τελευταία 24ωρα σε δραματικά επίπεδα και οι προβληματισμοί υπό την πίεση των αδιεξόδων παράγουν απελπισία και απόγνωση.

Χαρακτηριστική η περίπτωση καταστηματάρχη με είδη παιδικού και γυναικείου ρουχισμού στο κέντρο του Γέρακα. «Αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση με τις τράπεζες κλειστές δεν ξέρω αν θα κρατήσω το μαγαζί μου για πολύ ακόμα….Θα πάω Αύγουστο στο νησί που κατάγομαι και όταν επιστρέψω θα πάρω τις οριστικές αποφάσεις μου σε μια εβδομάδα