Βραδιά πανσέληνου στο Θησείο με σειρά εκδηλώσεων, αύριο, Παρασκευή, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Βραδιά πανσέληνου διοργανώνει αύριο, Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο, με αφορμή την «Βραδιά του Ερευνητή» στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το το Εθνικό Αστεροσκοπείο, η πανσέληνος θα βρίσκεται σε πλήρη σχηματισμό, ώρα 22:05.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ξεναγήσεις, παρατήρηση του ουρανού, μουσική, έκθεση φωτογραφίας και ηχοτοπίων του Αστεροσκοπείου.

Απαραίτητη είναι η παραλαβή δελτίων εισόδου τα οποία θα δίνονται στην είσοδο και κατά τις ώρες 17:00 – 18:00 της ίδιας μέρας.

Τέλος, την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Το παιχνίδι του χαμένου τηλεσκοπίου» για παιδιά επτά έως 12 ετών.

Απαραίτητη είναι η προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210-3490160 (10:00- 15:00, Δευτέρα έως Παρασκευή).

Και οι δύο εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.