Έξι ένοπλες ληστείες
σε ισάριθμα πρατήρια υγρών καυσίμων στις περιοχές Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Χαλανδρίου, Νέας Μάκρης, στο ταχυδρομικό κατάστημα και σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. της Αγίας Παρασκευής,
πέντε κλοπές μοτοσυκλετών από το Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Νέα Μάκρη και
μία διάρρηξη-κλοπή από οικία στο Χαλάνδρι,
η εγκληματική δραστηριότητα επτά ατόμων, ημεδαπών, ηλικίας 22, 23, 23, 25, 27 και 33 ετών και ενός 25χρονου από την Αλβανία.
Όλοι, συνελήφθησαν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών κατά συρροή, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών και περί Αθλητικής Νομοθεσίας.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της ηθικής αυτουργίας σε κλοπή.
Ειδικότερα και όπως διαπιστώθηκε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα, οι συλληφθέντες από πενταμήνου τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, που διέπραττε κυρίως ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, ταχυδρομικά καταστήματα και πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. καθώς και κλοπές μοτοσυκλετών και διαρρήξεις οικιών, κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν προμηθευθεί τα απαραίτητα μέσα για τη διάπραξη των ληστειών, όπως πιστόλια, κράνη, υλικά κάλυψης των χαρακτηριστικών τους και κλεμμένες μοτοσυκλέτες.
Για τη διάπραξη των κλοπών είχαν προμηθευθεί ειδικές συσκευές παραβίασης των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, ώστε να παρακάμπτουν το σύστημα immobilizer των οχημάτων που αφαιρούσαν, τα οποία στη συνέχεια είτε τα πωλούσαν αυτούσια, είτε ως ανταλλακτικά, είτε τα χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι για τη διάπραξη των ληστειών.
Μετά από έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Ένα (1) πιστόλι
• Δύο (2) αεροβόλα πιστόλια
• Ένα (1) μαχαίρι και ένα (1) σπαθί
• Τριάντα επτά (37) φυσίγγια
• Τρεις (3) μοτοσυκλέτες
• Οκτώ (8) πινακίδες κυκλοφορίας
• Δεκατρείς (13) εγκέφαλοι οχημάτων
• Εξαρτήματα, σκελετοί και κινητήρες μοτοσυκλετών
• Πλήθος κλειδιών οχημάτων
• Πλήθος κινητών τηλεφώνων
• Ποσότητες κάνναβης και αναβολικών ουσιών
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.