Τελευταία φορά τρεις παρελάσεις στο Δήμο Παλλήνης. Από Οκτώβριο μία για όλο το Δήμο

Δέσμευση του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι από την 25η Μαρτίου και μετά δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο των ξεχωριστών παρελάσεων σε Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη.  «Ο Δήμος είναι ενιαίος -είπε ο Δήμαρχος- και τρεις διαφορετικές παρελάσεις, μία σε κάθε δημοτική ενότητα, κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν και υποστηρίζουν τόσο το νόημα της εορταστικής ημέρας όσο και την συνοχή της διευρυμένης τοπικής κοινωνίας μας…»

Αφορμή για την εξαγγελία της απόφασης, αποτέλεσε η συζήτηση για λήψη απόφασης επί διαδικαστικού θέματος άμεσα συνδεδεμένου με τις προγραμματιζόμενες τρεις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 5.320 ευρώ για την ηχητική κάλυψη των παρελάσεων σε Παλλήνη, Ανθούσα και Γέρακα, προμήθεια στεφανιών, κατασκευή εξέδρας και για φωτογραφική κάλυψη.

Το θέμαως να το περίμεναν από καιρό οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι- υποκίνησε τη συζήτηση προς την κατεύθυνση της ενιαίας παρέλασης και μάλιστα κατά την εξέλιξη του διαλόγου προκλήθηκε και ενδοπαραταξιακό ζήτημα, δεδομένου ότι ο κ. Σπ. Κωνσταντάς διαφοροποιήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, τόσο σε άποψη, όσο και στην σχετική ψηφοφορία που ακολούθησε.

Συγκεκριμένα, η μείζων αντιπολίτευση με τον επικεφαλή της κ. Παναγιώτη Μερτύρη καταψήφισε την δαπάνη των 5.320 ευρώ.  Διαμετρικά αντίθετη η επιλογή του πρώην Δημάρχου Παλλήνης κ. Σπ. Κωνσταντά, υπερψήφισε την δαπάνη για τις τρεις παρελάσεις, με συνέπεια – και αφού είχε προηγηθεί ακόμη μία διαφοροποίηση του κ. Σπ. Κωνσταντά- ο κ. Παναγιώτης Μερτύρης, να λάβει το λόγο και να δηλώσει ότι «οι προσωπικές θέσεις του κ. Κωνσταντά δεν εκφράζουν τον συνδυασμό της παράταξης….».

Σε ότι αφορά τους δημοτικούς συμβούλους, κ.κ. Νίκο Γαβρά και Γιώργο Μπουλμπασάκοο κ. Θ. Γκοτσόπουλος απουσίαζε- καταψήφισαν την δαπάνη για τις τρεις παρελάσεις, με τον δεύτερο, να δηλώνει ευθέως, «ότι επιβάλλεται μία παρέλαση και όχι τρεις που δεν εξυπηρετούν σε τίποτε….»