Το βράδυ της Κυριακής, 4 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Γέρακα: ”Tο Μεγάλο Μας Τσίρκο”

Ένα αλληγορικό έργο που αφηγείται την ιστορία και τις ταλαιπωρίες του ελληνικού κράτους από τον ερχομό του Όθωνα, το 1833, μέχρι και την Κατοχή, είναι σε γενικές γραμμές, «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που διάλεξε τον Σεπτέμβριο του 2013, η Ασπασία Τζιτζικάκη για να παρουσιάσει στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης, το βράδυ της Κυριακής 4 Μαΐου 2014, ώρα 8:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Πρωταγωνιστές της παράστασης, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων Γέρακα του Δήμου Παλλήνης σε σκηνοθεσία Α. Τζιτζικάκη.

Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, μέσα από τραγούδια, σατιρικά και δραματικά επεισόδια, διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές του ελληνισμού.

Η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.

Πρωτοπαρουσιάστηκε από το Θίασο της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου το 1972-1973 και έκτοτε ως και τώρα, ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι από πλήθος καλλιτεχνικών σχημάτων.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην παράσταση, έδειξαν ότι «αφομοίωσαν» τους ρόλους τους, η επιτυχία της Α. Τζιτζικάκη είναι ότι άντλησε από τον καθένα χωριστά ό,τι μπορούσε και είχε να δώσει στο σανίδι και αν έπρεπε σε δύο σειρές να αποτυπωθεί το στίγμα αυτής της παράστασης –παρακολουθήσαμε τη γενική πρόβα της- θα υποστηρίξουμε ότι η θεατρική ομάδα έχει ταλέντο, παρεμπιπτόντως και προοπτική και σε ότι αφορά τη σκηνοθεσία, κινείται σε επίπεδα που και το σεβασμό προς το πνεύμα της αλληγορίας του έργου διατηρεί και «προσθετικά» χαρακτηριστικά εισάγει, όπως επί παραδείγματι, οι παραδοσιακοί χοροί που αποδίδονται μεσούσης της παράστασης από την επίλεκτη χορευτική ομάδα της Έρης Κονταρά.

Αξίζει να παρακολουθήσετε την παράσταση κι αν έτσι επιλέξετε, φροντίστε να πάτε νωρίς για να βρείτε θέσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των πρωταγωνιστών της παράστασης αφού η επιτυχία της, οφείλεται στον τρόπο που ερμηνεύουν τους ρόλους τους. Κατά αλφαβητική σειρά είναι:
Ασημάκης Άκης, Ζουλομητάκη Βασιλική, Κοντόπουλος Τάσος, Μιχάλη-Σαγιά Φωτεινή, Νικητόπουλος Ηλίας, Πανά Κατερίνα, Παπαδάκης Σταύρος, Σωτηροπούλου Νάνσυ και Χατζηνικολάου Φένια.

  • Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού – Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης υπό την ευθύνη της οποίας λειτουργούν τα θεατρικά σχήματα του Δήμου, η παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 13 Μαΐου στο «Οινοποιείο Πέτρου» της Παλλήνης, ώρα 8:30 μ.μ.

Exit mobile version