Στο διήμερο 6 & 7 Φεβρουαρίου το 6o Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα

Το 6ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας σε συνδιοργάνωση του Δήμου Παλλήνης και των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας, («Κήπος Αθηνών» και «Κήπος Θεσσαλονίκης») πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο διήμερο Σαββάτου 6 και Κυριακής 7 Φεβρουαρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα με αντικείμενο εργασιών την φιλοσοφική, επιστημονική και ανθρωπιστική σκέψη του Επίκουρου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας αποτελεί το μοναδικό φιλοσοφικό συνέδριο στην Ελλάδα, που από το 2011 έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και ακόμη, πραγματοποιείται στον τόπο καταγωγής του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, τον αρχαίο Δήμο Γαργηττού, που ταυτίζεται με τμήμα του σημερινού Δήμου Παλλήνης.

Στο φετινό Συμπόσιο πρόκειται να αναδειχθεί η πρόταση της Επικούρειας φιλοσοφίας για την κοινή ωφέλεια, την συμφωνημένη δικαιοσύνη και την χαρά της ζωής, που βιώνεται με ελεύθερη σκέψη, φρόνηση, αρετή και φιλία, μέσα από σημαντικές ομιλίες, όπως του καθηγητή Θεοδόση Τάσσιου, αλλά και μέσα από πρωτοποριακές καλλιτεχνικές παρουσιάσεις, όπως του συνθέτη Δρ. Αθανάσιου Σίμογλου, που μελοποίησε τον μεγάλο ποιητή Καβάφη.

Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες παρέχονται στη  διεύθυνση: www. epicuros.gr