Εντυπωσιακά τα επιτεύγματα των μαθητών δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης στο Κορωπί

Έκθεση Τεχνολογίας 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Αν. Αττικής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση τεχνολογίας του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Αν. Αττικής η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΠΑ.Λ Κορωπίου από τις 7/5 ως τις 10/5/2017. Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους, οι μαθητές των τριών σχολείων, 1ο ΕΠΑ.Λ Κορωπίου, Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Κορωπίου και Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κορωπίου, που ασκούνται στο εργαστηριακό κέντρο.  

Την έκθεση επισκέφτηκαν, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης, Ανδρέας Ντούνης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της σχολικής επιτροπής β/θμιας εκπ/σης, Δήμητρα Μιχαιρίνα, ο δ/ντης β/θμιας εκπ/σης Αν. Αττικής, κ.Στέφανος Καπέλας, σχολικοί σύμβουλοι, χορηγοί, γονείς και μαθητές.

Το Εθνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησαν, οι βουλευτές Αττικής, Ιωάννης Δέδες(ΣΥΡΙΖΑ),Γεώργιος Βλάχος(Ν.Δ), και Γεώργιος Μαυρώτας (Το Ποτάμι).

Παρουσιάστηκαν έργα όπως: ηλεκτρικό αυτοκίνητο-σάρωθρο, ηλεκτρικό ποδήλατο, ρομπότ ελεγχόμενο από κινητό τηλέφωνο, υποβρύχιο ρομπότ μετρήσεων διαφόρων παραμέτρων στο νερό, μηχανουργικές κατασκευές όπως: παγκάκια, ψησταριά, φωτιστικά (από ανακυκλωμένα υλικά), κινητήρας αυτοκινήτου με υγραέριο, θερμαινόμενη πισίνα με ηλιακό συλλέκτη και λέβητα αερίου, “έξυπνο σπίτι”-ελεγχόμενο από κινητό, ζωγραφιές και καλλιτεχνικές κατασκευές, εκτυπώσεις αντικειμένων σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και πολλά ακόμα.

 

Έγινε επίσης προβολή με έργα των μαθητών των τομέων υγείας-πρόνοιας και ευεξίας, οικονομίας και διοίκησης και πληροφορικής.

Η Διευθύντρια του 2ου Ε.Κ κα Ε.Τσουκνάκη, ως εκπρόσωπος και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων της Τ.Ε., ευχαριστεί όλους όσους/ες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και απευθυνόμενη στους εκπροσώπους του Εθνικού Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσε:

«ευχόμαστε η έκθεση αυτή να έδειξε σε όλους εσάς την αξία της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τα θαυμαστά πράγματα που μπορούν να πετύχουν οι μαθητές όταν αυτό που κάνουν τους δίνει χαρά και έμπνευση!».

 

Exit mobile version