Στις κάλπες οι Δάσκαλοι…

Απολογισμός και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου τα κυρίαρχα θέματα στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλ. Δελμούζος».

Οι εργασίες της Συνέλευσης θα γίνουν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου με ώρα έναρξης 08.30 π.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης –αυτό σημαίνει ότι την ημέρα εκείνη δεν θα γίνουν μαθήματα στα Πρωτοβάθμια Σχολεία-.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση-πρόσκληση του απερχόμενου Δ.Σ. η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει μετά την λήξη των εργασιών της συνέλευσης, -πιθανή ώρα 14.00- και όπως οι ενδείξεις σηματοδοτούν αναμένεται μεγάλη προσέλευση εκπαιδευτικών στις κάλπες.

Η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί υπό το «βάρος» ενός ιδιαίτερα φορτισμένου κλίματος δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων συγκαταλέγονται στους δημοσίους υπαλλήλους που είχαν σοβαρές απώλειες στις τακτικές αποδοχές τους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η συνδικαλιστική παράταξη των δασκάλων που πρόσκειται προς τον πολιτικό φορέα από τον οποίο προέρχεται η κυβέρνηση και συγκροτεί την πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου, σε πρώιμο χρόνο ανάγγειλε την πλήρη αποστασιοποίησή της από την ασκούμενη οικονομική πολιτική.

Και το γεγονός αυτό, εύλογα, «απογειώνει» το ενδιαφέρον για την εξέλιξη και …κατάληξη αυτής της συνέλευσης, τις εργασίες της οποίας θα καλύψει δημοσιογραφικά ο «Ν».