Το Σάββατο 9 Ιουνίου τα εγκαίνια της 2ης υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην Παλλήνη

Εγκαινιάζεται το Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018, στις 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας Παλλήνης, η 2η υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη για ενήλικες καθώς και των επιδαπέδιων παιχνιδιών, υπό την ευθύνη του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης και του 9ου Νηπιαγωγείο Παλλήνης (Ολοήμερο τμήμα), στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ & ΔΡΩ. 

Συμμέτοχος στη δράση των δύο νηπιαγωγείων, ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων και οι μαθητές του Εθνικού Ωδείου -παράρτημα Αγίας Παρασκευής- με τη δασκάλα τους Γεωργία Λάππα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, (προϊσταμένη η εξαίρετη νηπιαγωγός, κ. Ειρήνη Ραϊσάκη) με τη συμμετοχή Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Ανατ.Αττικής, ενώ για τα επιδαπέδια παιχνίδια συνεργάστηκαν τη φετινή σχολική χρονιά 2017-2018 το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης και το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης (Ολοήμερο τμήμα).

Η δράση έχει τίτλο «Νοιάζομαι και Δρω την πλατεία υιοθετώ» και είναι μια διασχολική συνεργασία εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ενεργού πολιτότητας των μικρών νηπίων των εκπαιδευτικών και των γονέων, με τη στήριξη του Δήμου Παλλήνης, της Δ/νσης Π.Ε. Ανατ.Αττικής, της Σχολ.Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Παλλήνης και του Συλλόγου Γονέων 7ου Νηπ/γείου Παλλήνης & 7ου Δημ.Σχολείου Παλλήνης.

Exit mobile version