«Μετά τη Σταύρωση η Ανάσταση»: Μαθητές 5 Σχολείων παρουσιάζουν μουσικοχορευτικό δρώμενο στην Παλαιά Βουλή

Μία ξεχωριστή παράσταση με τίτλο «Μετά τη Σταύρωση η Ανάσταση» θα παρουσιάσουν οι μαθητές του Ειδικού Γενικού Λυκείου Ιλίου, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, εικαστικού δημιουργού και καθηγητή στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα κ. Τάκη Λουκάτου, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη, Αθήνα). 

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό στα Θεία Πάθη με λόγο, κίνηση, μουσική και εικαστική σύνθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ομάδα μαθητών από το 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αχαρνών, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και το Α΄ Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων . Την παράσταση συμπληρώνουν γλυπτά με ουράνιες μορφές του Τάκη Λουκάτου καθώς και προβολή βίντεο εμπνευσμένου από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε μια προσπάθεια ενδοσκόπησης και προετοιμασίας για τις Άγιες μέρες που ακολουθούν, η παράσταση αυτή είναι μια πρόσκληση προς τους μαθητές σε μια βιωματική προσέγγιση των Παθών του Χριστού της Μ. Εβδομάδας μέσα από τις δικές τους ψυχικές ανάγκες και ανησυχίες. Με την καλλιτεχνική τους αυτή συμμετοχή τους δίδεται η ευκαιρία να ενσωματώσουν στην καθημερινότητα τους τον Άγιο Λόγο του Χριστού και να βιώσουν την αλήθεια του θείου Λόγου, κάτι που έχει τόσο ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος. Το δρώμενο αυτό παρουσιάστηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία στον περίβολο της Χρυσοκαστριώτισσας, της ιστορικής εκκλησίας της Πλάκας.

Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης θα έχει η Φιλιώ Κρεμμύδη (πιάνο), ενώ συμμετέχει και το Μουσικό σχολείο Ιλίου, με τον Γρηγόρη Κακούρη καθηγητή ελληνικής μουσικής και Πρωτοψάλτη (ύμνοι), τον Γιάννη Μεγαλούδη καθηγητή παραδοσιακής Μουσικής και τη μαθήτρια Κωνσταντίνα Πάτση (θρήνος).

Χορογραφούν- χορεύουν: μαθητές της Α΄ τάξης χορού του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.

Ερμηνεύουν: μαθητές της Γ΄ τάξης θεάτρου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.

Στο τραγούδι, η ΄Εμμα Γαλανάκη. Έκτακτη συμμετοχή: Celso Pio Moran Chavez.

Παρουσίαση: Αλκίνοος Μπουνιάς (δημοσιογράφος) και Μαρία Σόκαλη (ηθοποιός).

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Ειδικού Λυκείου Ιλίου «Ο αντίκτυπος του ήχου- Το νέο αντάμωμα» (με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κρίνα Αναγνωστοπούλου ) και υλοποιείται με τη στήριξη της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος και της ΒΙΑΝΕΞ.