Επιμορφωτική ημερίδα για τους νέους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Ψηφιακής Δημιουργίας

Επιμορφωτική ημερίδα για τους νέους Διαγωνισμούς Ψηφιακής Δημιουργίας για την εκπαιδευτική περίοδο 2016-2017, τους οποίους προκήρυξε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του (ΥπΠΕΘ) πραγματοπιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Στην πατέμβασή της, η Γενική Γραμματέας, κ. Φωτεινή Κούβελα, (φωτογραφία)  αναφέρθηκε στους τρέχοντες Διαγωνισμούς Ψηφιακής Δημιουργίας της Γ.Γ.Ι.Φ, οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές/ μαθήτριες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα:

στο διαγωνισμό με τίτλο “ Όλα τα Παιχνίδια για Όλα τα Παιδιά”, ο οποίος αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και θέτει στο επίκεντρο τη σημασία και τη δύναμη του παιχνιδιού ως προς την αναπαραγωγή και την εμπέδωση των έμφυλων ρόλων και ανισοτήτων.
και στο Διαγωνισμό με τίτλο “Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος” που απευθύνεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θέτει στο επίκεντρο το φύλο σε συνάρτηση με το περιβάλλον στοχεόντας στην ενίσχυση της ανάπτυξης ισότιμων σχέσεων φύλου, με γνώμονα το σεβασμό απέναντι στον περιβάλλοντα χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σχετικά νέο αντικείμενο για τον θεωρητικό χώρο του φύλου σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ σε εθνικό επίπεδο, η διοργάνωση του συγκεκριμένου Διαγωνισμού αποτελεί καινοτόμα δράση, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει ανάλογη πρωτοβουλία κατά το παρελθόν.

Κλείνοντας, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι: «Από τη συνολική έκβαση των Διαγωνισμών, ευελπιστούμε ότι θα επιβεβαιωθούν και πάλι οι προσδοκίες μας, με την αθρόα συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, την έμπνευση και τη η δημιουργικότητά τους, να στείλει για ακόμη μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της έμφυλης ισότητας, της αρμονικής συνύπαρξης και ανάπτυξης, απορρίπτοντας κάθε είδους αβάσιμες προκαταλήψεις και κοινωνικά αθέμιτες διακρίσεις».

Πληροφορίε: http://www.isotita.gr/ Τηλ 2131511102
Ε-mail: gramggif@isotita.gr