Επιμορφωτική εσπερίδα από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα

Επιμορφωτική εσπερίδα με τίτλο “Η Ευρωπαϊκή διάσταση της Εκπαίδευσης – η δράση  στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα- πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Γέρακα υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης. 

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται, από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τις “Τ4Ε Ambassadors Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και στη διάρκεια της, θα παρουσιαστούν θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα αναδειχθούν θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης σε σχέση με την ΕΕ, οι σύγχρονες προκλήσεις για την ΕΕ καθώς επίσης και η δράση Teachers4Europe που ξεκίνησε το 2011 στη Α/θμια εκπαίδευση ενώ το 2015 έκανε την έναρξή της στην Β/θμια εκπαίδευση.

Στόχος της Επιμορφωτικής Εσπερίδας, η δημιουργία δικτύου εκπαιδευτικών οι οποίοι, με γνώση και δεξιότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους, θέματα συναφή με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, εξελίξεις και προοπτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση και με καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προκλήσεων.

Σκοπός απώτερος, η έγκυρη ενημέρωση των μαθητών για να μπορούν να είναι οι μελλοντικοί ενεργοί πολίτες της ΕΕ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο τέλος της εσπερίδας, βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το πρόγραμμα της Επιμορφωτικής Εσπερίδας

Προσέλευση: 17:30 – 18:00

Καλωσόρισμα: Κορίννα Περτσινίδου, ΠΕ19, Πληροφορικός, 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, Τ4Ε Ambassador Β/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής.

Χαιρετισμοί:

• Αθανάσιος Ζούτσος, Δήμαρχος Παλλήνης
• Βασιλική Ξυθάλη, Δ/ντρια Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
• Στέφανος Καπέλλας, Δ/ντής Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Ομιλίες:

«Έκθεση 2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πορεία της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για την Ευρωπαϊκή Ένωση» Άρης Περουλάκης, Αν. Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Σύγχρονες προκλήσεις για την ΕΕ – Ποια Ευρώπη θέλουμε;» Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

«Η Δράση Teachers4Europe: Η πορεία εξέλιξής της και η συμβολή της στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών», Αθηνά Πριμικίρη, Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Δημοτικό Σχολείο Καπανδριτίου, Τ4Ε Ambassador Α/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, Πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης Πάντειου Πανεπιστημίου, Country Lead της Ελλάδας στην παγκόσμια εκπαιδευτική πρόκληση της NASA, MissionX:Trainlikeanastonaut.

«Η δράση Teachers4Europe, Παραδείγματα Καλών Πρακτικών»:
   Βίκυ Γεωργαντά, Δασκάλα, Δημοτικό Σχολείο Ανθούσας, M.Ed.στις ΤΠΕ για την εκπαίδευση & Μ.Α. στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα, Teachers4Europe.
   Μαρίνα Καζάκου, ΠΕ09, 2ο Γενικό Λύκειο Αρτέμιδας, Οικονομολόγος, MSc Πληροφορική στην Εκπαίδευση, Teachers4Europe.