Διάλεξη του Denis Knoepfler: Αθήνα & Ρώμη λίγο πριν την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους

Για τις πρώτες σχέσεις Αθήνας και Ρώμης, υπό το φως των τελευταίων ερευνών στην ιστορία του ελληνιστικού κόσμου θα μιλήσει ο Denis Knoepfler ο καθηγητής Επιγραφικής και Ιστορίας των ελληνικών πόλεων στο Collège de France. Συντονίζει ο Καθηγητής Αθανάσιος Ριζάκης, Διευθυντής ερευνών του Προγράμματος Νοτίου Ελλάδος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.  

Denis Knoepfler III 7

Η διάλεξη θα γίνει στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στην αίθουσα “Νίκος Σκαλκώτας”, τη Δευτέρα 13 Μαίου 2013 και ώρα 19.00 με ελεύθερη είσοδο αλλά με δελτίο προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει ώρα 17.30 της ίδιας ημέρας.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Collège de France, τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα & το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Η “ταυτότητα” του Collège de France

Το Collège de France αποτελεί ένα θεσμό χωρίς αντίστοιχό του σε όλο τον κόσμο. Στην υπηρεσία της έρευνας και της διδασκαλίας, το σημαντικό αυτό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης συγκεντρώνει επιλεγμένους καθηγητές μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιστημών, με κριτήριο τη σπουδαιότητα και την πρωτοτυπία του έργου τους.

Exit mobile version