Λαϊκή Συσπείρωση Παλλήνης: Χυδαία και ρατσιστική η ανάρτηση της Ραχήλ Μακρή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Παλλήνης αποδοκιμάζει με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο τις πρόσφατες υβριστικές και ρατσιστικές δηλώσεις της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Παλλήνης, Ραχήλ Μακρή κατά του Έλληνα διεθνούς μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο, δηλώσεις οι οποίες ως γνωστό, αναπαράχθηκαν και καταδικάστηκαν από το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της χώρας, δυσφημώντας ως ένα βαθμό την πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο της ως προς την ανεκτικότητα απέναντι της.  

Η ανακοίνωση

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Παλλήνης καταδικάζει απερίφραστα τη χυδαία και ρατσιστική ανάρτηση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άλλη Πόλη» και της κίνησης «Μέτωπο Νίκης», Ραχήλ Μακρή, η οποία για ακόμη μία φορά «έχυσε» το αντιλαϊκό-αντιδραστικό της μένος και «δηλητήριο», εξαπολύοντας διαδικτυακή επίθεση μέσω Facebook στον διεθνή Έλληνα μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αφορμή συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπου αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, σχολιάζοντας τόσο τις ρατσιστικές συμπεριφορές και δυσκολίες που αντιμετώπισε στη χώρα μας η οικογένειά του και ο ίδιος, λόγω του χρώματός του, όσο και στην αλληλεγγύη της οποίας έτυχε από συμπατριώτες μας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κ. Μακρή με την εν λόγω χυδαία ανάρτηση-επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (σ.σ. «Πάρε τον π…λο και πίσω την ελληνική ιθαγένεια») ρίχνει νερό στον μύλο της ξενοφοβίας, του σκοταδισμού και της αντίδρασης, όπως και σε κάθε είδους θεωρίες συνομωσίας… «άλωσης του πολιτισμού μας».

Βεβαίως, στόχος της κυρίας Μακρή δεν είναι ο Αντετοκούνμπο αυτός καθεαυτός, αλλά κάθε φτωχός, αδύναμος, άνεργος, πρόσφυγας ή μετανάστης που τολμά να υψώσει ανάστημα κόντρα στην αδικία, τον ρατσισμό και την εκμετάλλευση, διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο «αύριο».

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω κυρία υιοθετεί τέτοιου ήθους και ύφους ρητορική, αφού μεταξύ άλλων να θυμίσουμε και τη στάση της στην εγκατάσταση δομής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, στη θέση «ΔΕΣΗ» στον Γέρακα, εκφράζοντας ακραίες και αβάσιμες αντιλήψεις περί… αλλοίωσης του ελληνικού dna από λιγοστά κατατρεγμένα ανήλικα προσφυγόπουλα!

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Παλλήνης καλεί τους κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές, που το μόνο που στοχεύουν είναι να αποκρύπτουν συστηματικά τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς υπεύθυνους των δεινών αυτού του κόσμου, φορτώνοντάς τα στους απανταχού απόκληρους και αδύναμους της γης.

Διότι, όπως λέει και ο ποιητής, εμείς άλλον εχθρό δεν έχουμε, παρά μονάχα εκείνον που δεν σέβεται τον άνθρωπο…