Οι «προτάσεις της εταιρείας «Κάντζα Εμπορική Α.Ε.» αντικείμενο συζήτησης στο Δ.Σ. Παλλήνης

«….Σε συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της 4ης Ιουλίου 2017» αναφέρει η πρόσκληση σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης για αύριο, Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:15 με θέμα, «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί προτάσεων της εταιρείας «Κάντζα Εμπορική Α.Ε.» και το δίλημμα που προκύπτει στον αναγνώστη της είναι ουσιαστικό και όχι σχηματικό.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ανάγνωση εγγράφων που δεν αναγνώστηκαν στη διάρκεια 3,50 ωρών «μαρτυρικής» ανάγνωσης ή, θα ξεκινήσει με συζήτηση επί της ουσίας και στη βάση των προτάσεων της εταιρείας και των αντιπροτάσεων της επιτροπής του Δήμου που «δεν διαπραγματεύεται, απλώς, μεταφέρει ένθεν, κακείθεν, απόψεις»;

Το ερώτημα αναμένεται να απαντηθεί στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και στο ενδεχόμενο που προκύψει ….ανάγνωση, η συνεδρίαση –κατά πως δηλώνεται από αιρετούς και δημότες- θα έχει ήδη …αποπροσανατολιστεί!

Ευχής, έργον, να μην επαναληφθεί ό,τι συνέβη το βράδυ της Τρίτης, 4 Ιουλίου και η συζήτηση να εξελιχθεί χωρίς άλλες παρελκυστικές τακτικές, οι οποίες, εκτός ότι είναι κοπής εποχής αραμπά, αφυδατώνουν και τις μεσήλικες αντοχές.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο των αναγνωσθέντων εγγράφων στην … “διαβαστερή” συνεδρίαση.

Κατά κύριο λόγο, δεν πρόσθεσε επί της ουσίας, τίποτε. Σχεδόν όλα ήταν γνωστά και εκτός αυτού, το σώμα των συμβούλων στην πλειοψηφία του δεν έδειξε ούτε να παρακολουθεί, ούτε να νοιάζεται, σε αυτό βοήθησε και ο ομιλών ως αφηγητής, όμως φώτισε μια άλλη παράμετρο, η οποία αν και δεν επισημάνθηκε από το ακροατήριο των αιρετών είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει στον απλό πολίτη, προβληματισμό αν όχι, θυμό.

Αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, ότι ο Δήμος Παλλήνης διαπραγματεύθηκε με την εταιρεία τα λίγα τελευταία χρόνια, δίχως να μελετηθούν –ως προς το ζήτημα του Κτήματος Καμπά- τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου επί θητείας Σπ. Κωνσταντά. (2007-2010).

Δηλαδή, το Δημοτικό Συμβούλιο που διαχειρίστηκε με τον όποιο τρόπο το μείζον της πόλης ζήτημα, εκουσίως ή ακουσίως έμεινε στο “περιθώριο” γιατί δεν βρέθηκαν τα “κιτάπια” των συνεδριάσεών του!

Συμπερασματικά: ο δημότης έχει δικαίωμα να γνωρίζει ότι μια τόσο σοβαρή διαπραγμάτευση όπως η εξελισσόμενη για τα αντισταθμιστικά της πολεοδόμησης του Εμπορικού Κέντρου στο Κτήμα Καμπά, «επανεκινήθηκε» τα τελευταία χρόνια χωρίς γνώση των όσων είχαν συζητηθεί, συνομολογηθεί, συναποφασιστεί ή και δρομολογηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της περιόδου 2007-2010.

Στον απλό πολίτη εναπόκειται να αξιολογήσει αυτό «το κενό» και να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Δήμαρχος, ευθέως κατηγόρησε τον πρ. Δήμαρχο Δήμου Παλλήνης «για την εξαφάνιση των πρακτικών», τα οποία, όμως με τον ένα ή άλλο τρόπο «τα ανακάλυψε» εσχάτως και …χάριν της ανεύρεσης τους, απέσυρε το 33ο θέμα της συνεδρίασης της 20ης Ιουνίου 2017.

Συμβαίνει η εκτίμηση του «Ν» να μην συμπίπτει με την άποψη αυτή. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην ηλεκτρονική μορφή τους, τα ζήτησε η εφημερίδα στις 28 Δεκεμβρίου 2010 από τον πρώην Δήμο Παλλήνης και τα έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τρόπο άψογα ταξινομημένο, γεγονός που είχε, μάλιστα, αναφερθεί και στην έντυπη έκδοση του.

Τι μεσολάβησε, λίγες ημέρες μετά που ξεκίνησε τη λειτουργία του ο ενιαίος Δήμος Παλλήνης και «χάθηκαν» τα σημαντικά για την ιστορία και εξέλιξη του Δήμου αρχεία, είναι, τουλάχιστον, ακατανόητο.

Και κάτι τελευταίο: αν και με καθυστέρηση περίπου πέντε ετών, ολοκληρώθηκε η παράδοση του πρ. Δήμου Παλλήνης στον ενιαίο Δήμο Παλλήνης. Αν δεν παραλήφθηκαν τα αρχεία του πρ. Δήμου Παλλήνης –δηλαδή η ιστορία της πόλης από την εποχή που ήταν Κοινότητα- έχει συνταχθεί σχετικό πρακτικό, αποδεικνύεται η σοβαρή αυτή «αταξία»;

Αν, δεν υπάρχει αναφορά “μη παράδοσης” ουδείς νομιμοποιείται να ομιλεί για χαμένα και μη παραδοθέντα πρακτικά. Απλές και παστρικές κουβέντες.

Exit mobile version