75 τόνοι πατάτας απορροφήθηκαν από 2.000 Δημότες του Δήμου Παλλήνης. Η διάθεση συνεχίζεται & σήμερα

Εβδομήντα πέντε τόνοι πατάτας Νευροκοπίου «απορροφήθηκαν» σε διάρκεια οκτώ ωρών, από περίπου 2.000 δημότες του Δήμου Παλλήνης, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012.

Η διαδικασία διάθεσης του προϊόντος έγινε υπό την επιστασία του Δήμου Παλλήνης και προς ικανοποίηση όλων ανεξαιρέτως, η οργανωτική της υποστήριξη ήταν υποδειγματικά επιμελημένη και με υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας.

Το γεγονός,

ότι περίπου 1.500 Ι.Χ. επιβατικά οχήματα προσέρχονταν στον Εκθεσιακό χώρο της Expo Athens, στην Ανθούσα, οι οδηγοί τους καθοδηγούνταν από τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, στην συνέχεια διέρχονταν μπροστά από τα τριαξονικά φορτηγά αυτοκίνητα και παρελάμβαναν την ποσότητα πατάτας που από δεκαημέρου είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν και αφού προηγουμένως συνεργεία εθελοντών και αιρετών του Δήμου προέβαιναν σε διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους, είχε ως χρόνο διεκπεραίωσης το όριο των πέντε λεπτών ανά περίπτωση,

αποδεικνύει την εξαιρετική οργάνωση που χαρακτήρισε το σύνολο της διαδικασίας.

Στιγμιότυπο από την διάθεση πατάτας στον εκθεσιακό χώρο της Ανθούσας. (η φωτογρ. δημοσιεύεται στο blog του δημοτικού συμβούλου κ. Δημ. Καρρά. http://www.dimitriskarras.com/2012/03/1.html#.T1uQ-8bMYsc.facebook

Στα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά στοιχεία που αξίζουν καταγραφής προκειμένου να αποδοθεί το εύρος της εκδήλωσης και της εικόνας που αναδείχθηκε στον Εκθεσιακό χώρο της Ανθούσας, είναι:

Ο μεγάλος αριθμός των πολιτών με πολύτιμη εθελοντική συνεισφορά στην όλη διαδικασία.

  • Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός συμμετοχής των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της πλειοψηφίας με πολύ λίγες εξαιρέσεις.
  • Η παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης με τον επικεφαλή τους, κ. Παναγιώτη Μερτύρη καθώς και αυτή του γιατρού κ. Γιώργου Μπουλμπασάκου, εκπροσώπου της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας.
  • Η παρουσία του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Γιώργου Τέντη στο σύνολο της οκτάωρης διαδικασίας διανομής και μάλιστα με ρόλο ρυθμιστών της κυκλοφοριακής καθοδήγησης των Ι.Χ. οχημάτων εντός του Εκθεσιακού χώρου.
  • Η ….επαναστατική μουσική του μουσικοσυνθέτη Θωμά Μπακαλάκου -πρώην Κονοτάρχη Ανθούσας- από την δισκογραφική του έκδοση «Τα αγροτικά», την οποία εξέπεμπαν όλη την ημέρα τα μεγάφωνα του εκθεσιακού χώρου.
  • Η παρουσία στα σημεία διάθεσης της πατάτας αρκετών τηλεοπτικών συνεργείων καθώς και εκπροσώπων ραδιοφωνικών σταθμών και έντυπων μέσων.
  • Ο μεγάλος αριθμός δημοτών που διαπιστώνοντας την ευταξία και την καλή οργάνωση που υπήρχε στην όλη εκδήλωση, εξέφραζε την ικανοποίησή του προς τα συνεργεία των εθελοντών και των αιρετών, κυρίως όμως προς τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσο.
  • Τέλος, αξίζει να αναδειχθεί η πρωτοβουλία του κ. Γέρμαν, του πατατοπαραγωγού από το Νευροκόπι, ο οποίος, πριν την έναρξη διάθεσης του προϊόντος παρέδωσε στην δημοτική αρχή Παλλήνης, δωρεάν 35 σάκους πατάτας -25 κιλά ο καθένας- για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.