Τα επικίνδυνα σημεία στο Δήμο Σπάτων- Αρτέμιδος στις περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων

Τα σημεία του οδικού δικτύου στο Δήμο Σπάτων τα οποία κατά την κρίση της Δημοτικής Αρχής χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου στις περιπτώσεις εκδήλωσης έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων, ανέδειξε με πρωτοβουλία του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μάρκου με την επισήμανση ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα διακόπτεται στα σημεία αυτά η διέλευση οχημάτων και πεζών. 


Τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας αφορούν τις γέφυρες:

Γέφυρα Βαλανάρη (όπισθεν Βάρδα), Γέφυρα Αρίωνος, Γέφυρα Β΄ εισόδου Φοίνικα, Γέφυρα οδού “Βουρβά” στο Πλατύ Χωράφι και η χαμηλή γέφυρα προς ανατολικά, Θέση Χωράφι Ζαβού και Γέφυρα Πετρέζας.

Αναφορικά με την γέφυρα Πετρέζας, έγινε γνωστό ότι χθες τα μεσάνυχτα και περίπου επί 3 ώρες εξ αιτίας υπερχείλισης του διερχόμενου ρέματος, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από μεγάλο όγκο νερών, ευτυχώς, ο οδηγός μπόρεσε να εγκαταλείψει το όχημα του και να ενημερώσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας, κατάφεραν με ιδιαίτερη προσπάθεια να το απεγκλωβίσουν.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο σημείο αυτό έγινε εφικτή μετά πάροδο αρκετών ωρών.

Δοθείσης αφορμής, σε περιπτώσεις έντονης και παρατεταμένης βροχόπτωσης συνιστάται στους οδηγούς να αποφεύγουν να μετακινούνται μέσω της γέφυρας Πετρέζας γιατί σχεδόν πάντα το ρέμα Ραφήνας στο σημείο αυτό υπερχειλίζει.

Exit mobile version