Έφυγε από τη ζωή ο Ευριπίδης Μερτζάνος

Πέθανε ο Ευριπίδης Μερτζάνος

Ο Ευριπίδης Μερτζάνος, ο άνθρωπος που διακόνησε την επιστήμη της ιατρικής στη βάση της παρακαταθήκης που άφησε ο Ιπποκράτης, ο αγαπημένος γιατρός για εκατοντάδες πολίτες της Κάντζας και της ευρύτερης περιοχής, έχασε τον αγώνα της ζωής υποκύπτοντας σε ηλικία 68 ετών στην επάρατη ασθένεια που μαστίζει τις τελευταίες δεκαετίες την ανθρωπότητα. Η μάχη του με τον καρκίνο ξεκίνησε πριν αρκετό καιρό. Την έδωσε με πείσμα και σθεναρότητα κυρίως όμως με την αξιοπρέπεια και ψυχραιμία που διέκριναν την όλη συγκρότηση του και μετέτρεπαν την κάθε επικοινωνία του με τους ανθρώπους σε διαδικασία ευχάριστης και ουσιαστικής εμπειρίας.

Ο Ευριπίδης Μερτζάνος –αδελφός του γιατρού Γιώργου Μερτζάνου, δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Παλλήνης- ήταν διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, διετέλεσε Διευθυντής Παθολογίας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και διακρίθηκε για το υψηλό επίπεδο της επιστημονικής συγκρότησής του. Με την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου, υποστήριξε θεραπευτικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, με τρόπο –και αποτέλεσμα- που αιτιολογούσε τον υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.

Ο αείμνηστος Ευριπίδης Μερτζάνος άφησε στη ζωή σύζυγο και τρεις λεβέντες γιους. Η ύπαρξή τους θα συντηρεί την μνήμη για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και εξαίρετο επιστήμονα που χάσαμε από κοντά μας, τα ξημερώματα της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2011.

Στην οικογένειά του και στον αδελφό του Γιώργο Μερτζάνο, οι άνθρωποι του ΝΕΟΛΟΓΟΥ –στον οποίο αρκετές φορές ο εκλιπών είχε αρθρογραφήσει– εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους, επισημαίνοντας ότι το κενό που αφήνει ο αγαπημένος Ευριπίδης Μερτζάνος, είναι δυσαναπλήρωτο.

Καλό ταξίδι ΦΙΛΕ Ευριπίδη….

__________________________________

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κάντζας, ώρα 16.00.

Exit mobile version