“Φυγή” από την καθημερινότητα η εκδρομή των Κρητών Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης στην Ορεινή Κορινθία

Από την εκδρομή στην Ορεινή Κορινθία

Μονοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Ορεινής Κορινθίας πραγματοποίησαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Κρητών Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης “Η Μεγαλόνησος” με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του φορέα. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, η οργάνωση της μετακίνησης και της περιήγησης εξαιρετικά οργανωμένη και οι “εικόνες” που σχηματοποιήθηκαν στη μνήμη των εκδρομέων, “θέση” προσμονής ως την επόμενη, αντίστοιχη πρωτοβουλία του δραστήριου συλλογικού φορέα. 

Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το “Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας”, κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή και να ενημερωθούν για τα εκθέματα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή που βρίσκεται το μουσείο είναι το σημείο στο οποίο, κατά τη μυθολογία, ο Ηρακλής αντιμετώπισε τις Στυμφαλίδες όρνιθες, ολοκληρώνοντας έτσι τον έκτο του άθλο.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στην περιοχή του Φενεού με προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και ολοκληρώθηκε στη Λίμνη Δόξα, η οποία απέχει μόλις λίγα λεπτά από το μοναστήρι.

Κατά τις μεσημβρινές ώρες, μέλη και φίλοι του Συλλόγου γευμάτισαν και διασκέδασαν σε τοπική ταβέρνα υπό τους ήχους των οργάνων που χειρίστηκαν οι κατά κοινή ομολογία δεξιοτέχνες,νέα σε ηλικία μέλη- Βαγγέλης Παπαδόπουλος και Γιώργης Δραμηλάρης.

Exit mobile version