Συνέβη κι αυτό! Ο Δήμος Παιανίας θα διοικηθεί με τον Προϋπολογισμό της αντιπολίτευσης!

Δεν ξανάγινε…! Η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας, διαμόρφωσε με τις προτάσεις της τον Προϋπολογισμό 2019 και με 12 ψήφους έναντι 10 της παράταξης του Δημάρχου, προσδιόρισε τη πολιτική του Δήμου μέχρι και τις ερχόμενες εκλογές! 

 Σε ότι αφορά τον κ. Κωνσταντίνο Φιλιούση της  “Λαϊκής  Συσπείρωσης” πρέπει να σημειωθεί ότι καταψήφισε και τα δυο σχέδια του προϋπολογισμού. Και της Δημοτικής Αρχής και της  αντιπολίτευσης.

Η εξέλιξη, αυτή -λίγο-πολύ αναμενόμενη από όσους γνωρίζουν τα συμβαίνοντα στα ενδότερα του Δήμου Παιανίας- πιθανώς να σηματοδοτεί μοναδική …πρωτιά γιατί αν και σε πολλούς Δήμους της χώρας παρατηρήθηκε το φαινόμενο αποχωρήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας, φρόντιζαν να αναβάλουν επί εβδομάδες τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. μέχρι να καρποφορήσουν διαβουλεύσεις/συζητήσεις με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρά να “χάσουν” τον “έλεγχο” του προϋπολογισμού.

Το οξύμωρο της αποψινής συνεδρίασης του Δ.Σ: “ρυθμιστής” της όλης “ανατροπής” ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά στήριξε με την εμπειρία του και τις ικανότητες του, τον Δήμαρχο, κ. Σπ. Στάμου στα πρώτα δύο χρόνια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Αρτέμης Βαγιωνάκης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νεολόγου: το σχέδιο του προϋπολογισμού ψηφίστηκε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (αριθμεί 5 μέλη) και τους δημοτικούς συμβούλους: Αρτέμη Βαγιωνάκη, Σταύρο Θανάση, Ιωάννη Χελινοδόπουλο, Γεώργιο Βαληλή, Γεώργιο Μητροθανάση, (και οι πέντε έχουν προ πολλού αποχωρήσει από την παράταξη του Δημάρχου και παραμένουν στο Δ.Σ. ως ανεξάρτητοι) Κωνσταντίνο Μπουλμέτη και Καίτη Ανδρέου.

Απουσιάζαν από την συνεδρίαση, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Παπαδάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γεώργιος Σιώκος, Αλέξανδρος Καποδίστριας και Σταύρος Δάβαρης.