Δημόσιος απολογισμός έργου για τα δυόμιση χρόνια θητείας στο Δήμο Σαρωνικού από το Δήμαρχο, Γ. Σωφρόνη

Ενώπιον πλήθους πολιτών, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων παρουσιάστηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου ο απολογισμός δράσης των δυόμιση ετών Διοίκησης του Δήμου Σαρωνικού, από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σωφρόνη. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza Resort, ήταν παρόντες μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ. Βλάχος Γ. και κ. Μπούρας Α., ο βουλευτής Επικρατείας κ. Οικονόμου Β., η συνεργάτης του πολιτικού γραφείου του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη κα Ονουφριάδου Α.  

Επίσης: οι Δήμαρχοι Κρωπίας κ. Κιούσης Δ., Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλος Γ., Λαυρεωτικής κ. Λουκάς Δ., Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης Σ., Σαλαμίνας κα Νάννου Ι., Γλυφάδας κ. Παπανικολάου Γ., Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Στάμου Σ., Δάφνης-Υμηττού κ. Σταυριανουδάκης Μ., ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σμέρος Ι., ο πρώην βουλευτής κ. Καντερές Ν., ο διευθυντής της ΚΕΔΕ κ. Πάνου Ε. και οι πολιτευτές Αττικής κ. Αντωνίου Ν. και κ. Τσιώκος Α..

Ο κ. Γ. Σωφρόνης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος όπως υποστήριξε «κράτησε όρθια την Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια» συμβάλλοντας στον εθνικό στόχο για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και απλώνοντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας ενάντια στις συνέπειες της κρίσης. Αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη οικονομική και θεσμική υποβάθμιση των Δήμων και άσκησε κριτική στα σχέδια για αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των Δημάρχων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης «χωρίς επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στο έργο που – παρά τις αντίξοες συνθήκες – υλοποίησε η Δημοτική Αρχή στα δυόμισι πρώτα χρόνια της θητείας της. Όπως ανέφερε «Είμαι υπερήφανος, γιατί πετύχαμε να υλοποιήσουμε το 90% σχεδόν του προγράμματος μας. Να κάνουμε στη μισή θητεία μας πράξη σχεδόν το σύνολο των δεσμεύσεων που αναλάβαμε προεκλογικά. Κι επιπλέον, έχουμε σχεδιάσει ένα νέο πρόγραμμα έργων και πρωτοβουλιών, που ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες του τόπου μας.»

Ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε κατόπιν αναλυτικά τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής, εστιάζοντας κατ’ αρχήν στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης. Όπως ανέφερε, το 2015 και το 2016 ο Δήμος Σαρωνικού παρουσίασε για πρώτη φορά πλεόνασμα, ενώ οι οφειλές έχουν μειωθεί κατά τα δύο τρίτα, σε σχέση με το 2014. Χάρη στην χρηστή οικονομική διαχείριση, τόνισε ο κ. Σωφρόνης, «τόσο το 2015 όσο και το 2016 υλοποιήσαμε με ίδιους πόρους έργα και μελέτες ύψους 1 εκατ. ευρώ ανά έτος».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο έργο που έχει υλοποιηθεί ή εξελίσσεται στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της στήριξης της οικογένειας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, του περιβάλλοντος, των υποδομών και του τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα για την υλοποίηση 16 έργων σε όλο το Δήμο, συνολικού ύψους 42 εκατ. ευρώ, για τα οποία η Δημοτική Αρχή έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και Εθνικούς Πόρους.

Ο κ. Σωφρόνης τόνισε ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και τους Τοπικούς Συμβούλους, το προσωπικό του Δήμου, αλλά και τους τοπικούς φορείς, εθελοντές και χορηγούς, οι οποίοι στηρίζουν τις δράσεις του Δήμου.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού ανέφερε ότι θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών στο τέλος της πενταετίας, με τη δέσμευση ότι «θα εξακολουθήσω να τιμώ την υπόσχεσή μου απέναντί σας: να είμαι ένας Δήμαρχος χρήσιμος για τον τόπο και τους συμπολίτες μου.»

Exit mobile version