Σε απολογία 8 στελέχη του ΟΤΕ για την Siemens. Σε διερεύνηση & η αγορά οικίας στην Παλλήνη

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΤΕ –συγκαταλέγεται στους οκτώ που εγκαλούνται για την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της εταιρείας Siemens- καλείται από τη δικαιοσύνη να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που διέθεσε για την αγορά πολυτελούς οικίας σε περιοχή της δημοτικής ενότητας Παλλήνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δικαστικές αρχές, τα χρήματα που διετέθησαν για την προ ετών απόκτηση της οικίας “δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα” του υπό κατηγορία στελέχους.

Σε απολογία έχουν ήδη κληθεί από τους ανακριτές με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και οι οκτώ υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΟΤΕ, οι οποίοι μετείχαν σε επιτροπές αξιολόγησης και είχαν την ευθύνη προετοιμασίας των συμβάσεων με την εταιρεία Siemens.

Σημειώνεται ότι από την έρευνα των δικαστικών Αρχών προέκυψε ότι τα εν λόγω στελέχη είτε διέθεταν σε λογαριασμούς σε αυστριακές και γερμανικές τράπεζες είτε απέκτησαν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους.

Η ανάκριση για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, που βρίσκεται στον 4ο χρόνο διεξαγωγής της, αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο, με την αποστολή κατηγορητηρίων και κατά 12 υψηλόβαθμων στελεχών της μητρικής εταιρείας. Τα συγκεκριμένα στελέχη φέρονται να διαχειρίζονταν το «μαύρο» ταμείο της επιχείρησης και να διένειμαν τις “μίζες”.