Περισσότεροι από 500 οι θάνατοι σε 28 ημέρες από τον Κορωνοϊό / Αρχές 2021 οι πρώτοι εμβολιασμοί

Φωτογραφία Reuters

Το δεύτερο κύμα της «επίθεσης» του κορωνοϊού στην Ελλάδα συνεχίζει ακάθεκτο και σε λιγότερο από έναν μήνα (σε 28 ημέρες) έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους, όσους σε οκτώ μήνες, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στις 17 Οκτωβρίου, επτά μήνες και τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη καταγραφή θύματος από κορωνοϊό στη χώρα, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 500.

Μόλις 28 ημέρες μετά, οι νεκροί έφτασαν τους 1.035, σπάζοντας το ψυχολογικό φράγμα των 1.000 θυμάτων. Η διάμεση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, νέα άνοδος σημειώθηκε στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αγγίζοντας πλέον τους 366 από 336 την προηγούμενη ημέρα. Ο μέσος όρος των εισαγωγών περιστατικών COVID-19 στα νοσοκομεία πλέον είναι 350 ημερησίως και έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες, ενώ συνεχώς αυξάνει ο αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ.

Μάλιστα, όπως γράφει η «Κ», στην Αττική όπου το ΕΣΥ έχει ακόμα αντοχές, τα μη COVID-19 περιστατικά θα κατευθυνθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες σε ιδιωτικές κλινικές προκειμένου τα δημόσια νοσοκομεία του λεκανοπεδίου να έχουν περισσότερες δυνατότητες νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό.

Στις αρχές του νέου έτους οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Στις αρχές του νέου έτους θα έχουμε τις πρώτες δόσεις εμβολίου για την Covid-19 στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης και εξηγεί ότι ήδη εκπονείται επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, «η συμμετοχή της Ελλάδας στην κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια σε συνδυασμό με την πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που διαπραγματεύεται και συμφωνεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διασφαλίζει την επάρκεια στην κάλυψη του πληθυσμού».

Πάνω από 1,3 εκατ. οι νεκροί παγκοσμίως

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1,3 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, συνολικά 1.305.039 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε σύνολο 53.438.640 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Exit mobile version