Πέθανε ο δημοσιογράφος & αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρσης, Ροδόλφος Μορώνης

Ροδόλφος Μορώνης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικά 76 ετών, ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρσης, Ροδόλφος Μορώνης.Όπως έγινε γνωστό,την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και διαπιστώθηκε η ύπαρξη σοβαρού προβλήματος υγείας.

Η επιδείνωση της κατάστασής του ήταν ραγδαία, με τους γιατρούς να τον βάζουν σε καταστολή πριν από λίγα 24ωρα και τον οργανισμό του να μην αντέχει και να αφήνει σήμερα την τελευταία του πνοή.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Ροδόλφου Μορώνη θα ψαλεί αύριο, Πέμπτη, 6 Ιουνίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα.

Το ΕΣΡ, με ανακοίνωσή του ανήγγειλε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του, αναφέροντας ότι «τα μέλη της Ολομέλειας, οι ειδικοί συνεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του».

Ο Ροδόλφος Μορώνης γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες («Μεσημβρινή», «Τα Νέα», «Βραδυνή») ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε τηλεοπτικά κανάλια.

Υπήρξε συντονιστής ειδήσεων στην Eurovision, γενικός διευθυντής της ΕΤ-1 (1989 – 1990), μέλος του ΕΣΡ (2002 – 2005), καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20/5/2014 – 11/9/2014), πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων -ΙΟΜ (2005-2011) και πρόεδρος του European Audiovisual Observatory (2010).

Κατά την περίοδο 1995 – 2000 δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο πανεπιστήμιο.

Τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2007 κατά την προεκλογική περίοδο ανέλαβε υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ στις 28 Αυγούστου 2015, κατά τον διορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ανέλαβε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, μέχρι τη διενέργεια εκλογών, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Έχει μεταφράσει θέατρο (Το «Πινγκ Πονγκ» του Α. Ανταμώφ, που ανεβάστηκε στο ΚΘΒΕ και το «Μιλούσαμε για τριαντάφυλλα» του Φρανκ Γκιλρόυ) και έχει συγγράψει τα βιβλία: «Πολιτικός κινηματογράφος: σημειώσεις μελέτης σε πρώτο στάδιο» και «Εισαγωγή στην ποίηση του Ζακ Πρεβέρ.